Dator fungerar inte!

2010-08-30

Hej! Min dator hemma har dött och därför kan jag inte uppdatera så ofta! (Som om det inte var sällan redan.)
I helgen har väl inte jättemycket hänt. Var hemma och tog det lugnt i fredags. I lördags kom mamma och syrran förbi men i övrigt var vi bara hemma på kvällen.
Fika_

 Tog mig en tur in till stan på förmiddagen också. Dagen gick i turkost smink:

I söndags var vi i kyrkan. Där sjöng Simon, hans bror och hans brorsdotter, så fint. Får se om jag lägger upp nått klipp på sjöngsången en annan dag :) Sminket igår gick i orange-terrakotta men tyvärr fastnade det inte på kort :)

Idag? Jobb, mat, sminkskolan.


Red Lips

2010-08-26
Hej vänner! Idag har jag felpat och bara tagit det lugnt med min goding Simon. Vi såg Invictus, väldigt bra film. Imorgon ska jag felpa igen. På kvällen förhoppningsvis bara vara hemma och ta det lugnt. Tvätta håret och bada och annat sådant som jag inte hinner annars. Ska bli skönt! Hoppas ni haft en bra dag?
Förresten. Igår gjorde vi röda läppar på lektionen. Hello, det var inte något som jag passar i. Helt fruktansvärt. Såhär ska de dock se ut om man är duktig:
Celebrity Red Lips - Angelina Jolie, Beyonce & Charlize Theron
Tycker ni läppstift är en hit eller inte?
Personligen är jag inte någon läppstift-fantast i någon färg.

Visitkort och hemsida

2010-08-25

Här sitter man på jobbet och letar tyska handlare. Igen. Lagom kul men snart är det mat! Har beställt visitkort idag och köpt ett domän. Yeeey.

Framsida och Baksida


Kontrastfärger och Eyeliner

2010-08-24
Idag gjorde vi alla tidigare moment + eyeliner. Jag sminkade Emma, blev inte nöjd men fick ge mig till slut:
och Emma sminkade mig...
SVAR PÅ TAL:
Hej hej!
Verkligen skitsnyggt det där. :)
Vilka färger på ögonskuggor kan jag ha för att plocka fram mina grå-blå ögon?
Puss!
Hej Sara! Nu är jag inte någon expert... ännu ;) men jag hade nog valt att gå i aprikos-orange- terrakotta-brunt. Åt det hållet. Eftersom orange är den blåa färgens kontrastfärg så tar den fram den när den ligger bredvid :)

Tisdag...

2010-08-24

Hej going! Nu sitter jag här på kontoret och gör affischer. Ganska kul ändå :). Ska försöka hinna laga kyckling och moro när jag kommer hem, orkade inte ta med någon mat hit idag. Måste dessutom tvätta penslarna innan jag ska åka till lektionen. Häromdagen var jag ganska uppgiven och kände det som att jag inte lärt mig något på skolan och att jag halkat efterf. Kände mig inte säker på ett enda moment och redan nästa vecka har vi första praktiska provet. JOBBIGT. Men nu känner det lite bättre. Tur det, för jag var överstressad. Inte direkt gratis att gå kursen så man vill ju få ut så mycket som möjligt av den.


Ute öser regnet ner och mina skor och byxor är genomblöta. Inte så roligt... Hoppas det slutar till ikväll...

SVAR PÅ TAL:
Crille: Ja, den fastnade :)


Intensitet och färg

2010-08-24

ÄNTLIGEN får vi använda lite mer färg på lektionerna! Nu har vi sminkat 6 gånger och kommit fram till rouge och färger på ögonskuggor. Igår på lektionen skulle vi lära oss välja färger som plockade fram ögonen och lägga intensitetskugga. Jag sminkade Erica igen och Erica sminkade mig :) Hon är rolig att sminka eftersom hon har ett så fint ansikte i sig redan innan sminket. Jag valde att köra på lite röd-oranga toner eftersom hon har lite grön-blått i sina ögon.


Erica valde mossgrön på mig:Har vi inte kommit ganska långt från dag 1? Tänk att vi bara sminkat 6 gånger. Sjukt!


89 questions and answers

2010-08-23
1. Hur mycket pengar har du på din mobil?Jag har abonnemang nuförtiden. 2. Har du fått en kyss de senaste dagarna? Ja men självklart :) 3. Vem tillbringade du 2 timmar med idag? Dagen har ju inte riktigt börjat än så jag har inte varit med någon. Simon sov bredvid mig i morse, räknas det? 4. Hur lång är du? 172 cm tror jag. 5. Vilken är den senaste filmen du sett? Vi såg Green Zone i lördags, bra film. 6. Hur löd ditt senaste sms? "Saknar dej" 7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Definitivt sms 8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Bra fråga ;) 9. När såg du senast din mamma? Igår eftermiddag 10. Icke godkänt i något ämne? Inte på mitt nya betyg :) 12. När vaknade du idag? Runt 8.15 13. Vilken är din favoritplats? På senare har jag blivit en sov-fantast, så jag tycker ju verkligen om min säng. Annars Dominicus... 14. Vilken plats föredrar du minst? Alla platser på vintern som har kallt väder.. 15. Vem får dig att må bra? Min Simon, min familj, mina vänner 16. Hur stor är din säng? 160cm! 17. Vad sover du i? Linne och shorts för det mesta 18. Hur många kuddar har du i sängen? Vi har 5 st, sen hur dem fördelas kan vara väldigt olika. 19. Var har du bott/bor? Har bott i Göteborg och bor i Göteborg. 20. Tycker du om kinamat? Så klart!! 21. Tycker du om kaffe? Nej, det är inte min favorit. 22. Vad dricker du helst till frukost? Cocacola ;) Annars nypressad lemonad. 23. Kan du spela poker? Skulle inte direkt kalla mig själv proffs. 24. Känner du till någon med samma födelsedatum som dig? Nej det tror jag inte faktist :) 25. Vill du ha barn?
Ja det vill jag någon dag. 26. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, förstår spanska och kan göra mig förstådd men thats it. 27. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, en gång när jag ramlat och slagit huvudet i ett betonggolv. Men obevämt var det och väldigt stötigt! 28. Föredrar du havet eller bassäng? Väldigt olika, Poolen är ju oftast lättare att ligga och flyta på en luftmadrass i, men jag älskar havet också. (Utomlands då givetvis ;)) 29. Vad spenderar du helst pengar på? Hmm, kläder och saker... Nöjen som bio, äta ute etc 30. Äger du dyrbara smycken? Bara vigselringar.. 31. Kan du rulla med tungan? Ja 32. Vem är den roligaste människan du känner?
Oj, Simon är rolig men man blir ju lite hemmablind haha, men finns många roliga omkring oss! 33. Vad har du för ringsignal? Empire state of mind, si tu te vas och viva la vida. 34. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, jag tror jag har 1 klänning och 1 stickad kofta med mössa och sockar till. 35. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En uppdrucken colaburk! 36. Kan du byta olja på bilen? Hehe jag kan se om den är låg och fylla på, men sånt där sköter mannen :) 37. Vilken var den senaste boken du läste? Det var någon av Sophie Kinsellas engelska böcker. 38. Dansar du i bilen? Ja, men inte överdrivet stora rörelser haha 39. När var du i kyrkan senast? Igår. 40. Hur många hål har du i öronen? Absolut inga. 41. Har du någon piercing?
Nope. 42. Har du någon tatuering? Nej men jag vill ha, hör dock att det är svårt att sluta när man börjat och jag vill max ha en. 43. När slutade du med gosedjur? Slutat? 44. Har du pojkvän/flickvän? Ja, är ju gift. 45. Har du en bästa vän? Har många nära mig, främst familjen. 46. Vad är ditt mobil nummer? Det kanske man inte skriver här. 47. Vad ska du göra ikväll? Gå på min lektion till 22.00 48. Har du några syskon? Ja, Storebrorsan på snart 25 år, lillsyrran på 22 och lillbrorsan på 1½. 49. Vill du flytta hemifrån?Det har jag ju redan gjort givetvis. 50. Det första du tvättar i duschen? Håret. Det tar längst tid. 51. Hur mår du just NU? Helt Ok. Bra. Inte på topp men inte dåligt heller =) 52. Vad är sista bokstaven i namnet på personen du har en crush på?

Menas det att det inte ska vara ens partner då... utan nån man tycker är söt? Kommer inte på någon at the moment :)

53. Berätta om din senaste dröm. Drömde att Karin skulle få en flicka till! hihi 54. Skulle du kunna äta din favoritmat under en hel månad utan att tröttna på det? Det tror jag absolut. Kanske inte som 3 mål om dagen.

55. Vad vill du ha just nu? Bli bra på det jag läser till. 56. Har du räknat till 1000 någon gång? Nej, varför skulle det vara nödvändigt? 57. Biter du i din glass eller slickar du bara på den? Biter. Vem orkar spara. 58. Använder du smileys? Ja faktiskt, speciellt i sms. 59. Har du träffat någon kändis? En och annan. 60. Gillar du keso?

Tror inte det. 61. Vilken låt hade du sist i huvudet? Sen en tid tillbaka- Melissa Horn 62. Hur många länder har du besökt? Oj, Grekland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweitz, Tjeckien, Kroatien, Italien, England, Teneriffa, Mallorca, Cypern, Dominikanska Republiken, Usa... och några snabbvisiter i några länder. 63. Är dina föräldrar stränga? Nej dom är bara de bästa! 64. Skulle du kunna hoppa fallskärm? Aldrig i livet! 65. Glittrar någonting i ditt rum just nu? Nej, inte vad jag kan se. 66. Brukar du hyra film? Ja väldigt ofta. 67. Var kommer du vara på lördag? Inte en aning. 68. Var du med och upplevde när World Trade Center föll i NY? Inte närmre än på TV. 69. Vad åt du till lunch? Har inte ätit lunch än men ska äta stek, brunsås och potatis. 70. Har du lockigt hår?

Nej, men inte rakt heller. 71. När grät du senast? Den veckan som just passerat. 72. Har du gått in i en vägg någon gång? Har ju gått igenom en vägg en gång, smärre pinsamt. 73. Favoritårstid?Det blir ju definitivt sommaren, men våren är inte fel heller- då blir man så lycklig och tacksam att solen och allt det gröna kommer. 74. Vem höll du senast i handen? Lille söt-Victor. 75. Sover du med TVn på? Tycker det är mysigt, men blir sällan. 76. Tycker du att du är gammal? Nej inte överdrivet, men blir lite stressad av hur fort tiden går... 77. Är du mörkrädd?

Ibland, när jag sett en film jag inte borde sett. 78. Gillar du ditt liv just nu? Ja, det gör jag men ser mer fram emot kommande år :) 79. Har du någon gång valt att ta ett bad istället för att duscha? Ne, jag duschar ju isåfall efter jag badat... 80. Har du bra syn? Nej.. jag har ju gått från att ha höksyn till att se väldigt dåligt på långt håll. Glasögon nästa. 81. Var är dina föräldrar just nu? Mamma jobbar nog här i Göteborg nu, Pappa sover nog just nu i Higuey, Dominikanska Republiken. 82. Vad har du på dig just nu? Linne och mjukisbyxor. 83. Vad var det senaste du köpte? En present till Simons svåger. 84. Hatar du mer än 3 personer? Hatar är verkligen ett hemskt ord... Jag hatar inte någon. 85. Använder du sushipinnar? Ja, när jag äter sushi 86. Äger du ett vapen? Hehe nej det gör jag inte, tragiskt nog känner dock många att de behöver ha ett som det ser ut i samhället nu. 87. Gillar du ditt hår? Ibland, men man vill ju alltid ha det man inte har. 88. Gillar du dig själv? Vissa ovanliga dagar hehe. 89. Vem står dig närmast, din mamma eller pappa? Det blir mamma då!

 


23 augusti 2010

2010-08-23
Hej goingar! Nu sitter jag här och jobbar med tyska handlare igen. Inte så roligt, men så kom jag ju på att jag kan skriva lite till er här emellanåt :)
Igår orkade jag inte skriva något på kvällen när jag kom hem för jag hade så mycket att renskriva till skolan. Inlämning idag. På förmiddagen var vi i kyrkan och sedan blev det en sväng till Allum. Vi passade Victor så han fick givetvis haka på. Den lilla solstrålen var så söt hela dagen.
På eftermiddagen firade vi Simons svåger Andy men jag blev tvingad att lova att inte lägga upp några bilder, så det blir inget med det :)

Tanja 30 år

2010-08-21
Igårkväll var vi hos Tanja och Fredrik och firade hennes 30 år i livet :)
Det var supermys och det bjöds på gott sällskap, smörgåstårta och god efterrätt. Mamma hade med sig min lillebror. Den sötaste ungen som finns! Han har kommit på att han ska ha kepsen på sne och går och fixar den hela tiden...

Tropic Breeze

2010-08-21
Ni får stå ut med att jag har pyjamas på mig :)
Allt smink idag kommer ifrån Makeupfabriken.se
Bas: Fetbas i Almond, Toffee och Vanilla
Löspuder: Transparet och Toffee
Från den bruna paletten har jag highlightat med grädde och lagt lite bruna toner i Honung
Ögonbryn: Från brun palett: Peppar
Ögonskugga: Lime från palett och Lindblomma.
Har dessutom använt vattensmink i svart och Million Lashes som mascara.
Solpuder från Mary Kay

Bli på bra lördags-humör!

2010-08-21

Romantic Purple

2010-08-20
Dags att bege sig... har sminkat mig idag igen hehe... Va tycker ni...

Ikväll ska vi...

2010-08-20
Goddag vännen! Nu sitter jag här hemma och jobbar. Sätter ihop en register med tyska handlare. Kanske hade varit lite roligt om man kunde 2 ord på tyska, men icke. Tiden går segt och det är dötrist men jag längtar till sen när jag är färdig för dagen och kan göra annat.


Ikväll ska vi på 30 års fest :) Imorgon ska vi ha kvalitetstid, jag och Simon, blir inte att vi hinner umgås på riktigt när jag har skola och jobbar osv. Man är alltid trött och ses aldrig dagtid. På söndag blir det ju kyrkan som vanligt och sen på eftermiddagen födelsedagsfest igen. Så är det.


Vad har ni för er? Vem är du som läser? Antalet börjar gå uppåt lite igen nu när sommaren börjar ta slut, men jag vet inte något om vem som kommer in och läser...


Sitter och lyssnar på musik för att toppa humöret lite.
Det spelas bland annat:
Robyn- Dancing on my own
Oscar Linnros- Från och med nu
Melissa Horn- Sen en tid tillbaka
Rasmus Seebach- Natteravn
Guy Sebastian feat Jordin Sparks- Art of love
John Mayer- Heartbreak Warfare
Eminem feat Rihanna- Love the way you lie
Kelly Rowland- Commander, When love takes over
Nelly Furtado feat Concha Buika- Fuerte
Daniel Adams-Ray- Dum av Dig
o.s.v.

Yesterdays Outfit..

2010-08-19
Skinnjacka  Unknown
Lila t-shirt: H&M
Grått ribbat linne:  H&M
Jeans - Lös modell: J. Lindeberg
Skor: Converse

Light touch of purple

2010-08-19
Har övat lite på smink, dessvärre på mig själv, i brist på annat.. How do you like it?

En dag är....

2010-08-19
Hur kommer det sig att man kan ha så sjuka humör-svängningar? En dag är man verkligen på topp och känner som att man kan övervinna världen. Man går runt och ler och bara är glad rakt igenom. Sen kommer det ett gäng med dagar när man bara vill gräva ner sig, man känner nästan gråten i halsen hela tiden och känner sig som bottenskrapet. Man kämpar för att passa in och kommer på sig själv hela tiden. "Vad håller jag på med" ekar i huvudet och plötsligt är man långt långt borta ifrån den personen man egentligen vill vara. Man låter saker spåra ut på sätt man aldrig såg sig själv kunna göra. Plötsligt har man kanske sårat människor, sårat sig själv och vet inte hur man gör för att komma tillbaka. Ofta tar man till förtränga-metoden och ler vidare. Istället för att må bra så bygger man på mer och mer i säcken och till slut är det så tungt att bära att man känner sig helt tom. Utåt-sett märker människor ingenting och livet löper på som vanligt. Men inuti känner man 1000 känslor på samma gång... Va lätt det vore om man bara var ärlig mot sig själv och mot andra i alla situationer. Sa vad man kände oavsett vad folk kommer tänka om en..... well well... back 2 work....
Ska jobba till kl 15 och sen städa och göra mig i ordning... Gott att Simon kommer hem sen :)

Gonatt vänner!

2010-08-19
Gonatt vänner! Hoppas många sover djupt nu, önskar jag gjorde det men sitter istället här och äter godis och dricker cola. Har varit på skola ikväll och känner mig lite smått uppgiven. Tycker inte jag har koll på det vi gått igenom hittills och vi har i princip 3 nya moment varje dag som man ska hinna på samma tid. Alltså vi har 1 timme säger vi och för varje dag tillkommer nya moment som ska få plats i den tiden. Vi började med kanske 2 saker och nu är vi väl uppe i säkert 15 hehe på samma tid som vi gjorde 2 tidigare. Stressen flåsar en i nacken hela tiden för jag hinner aldrig riktigt öva mig bra då jag inte har ett ansikte till tjänst hela tiden hemma.


Idag skulle vi iallafall måla ögonbryn, lägga en bas i hela ansiktet och måla en naturlig svart linje under ögat. Erica gjorde det på mig idag och hon var verkligen nöjd med sin insats- så sjukt bra när man är det! Jag var däremot helt uppgiven och definitivt inte nöjd med det som jag la på henne. Tyckte det blev alldeles för markant och hårda linjer, mycket eftersom det blev en alldeles för mörk färg men också eftersom jag inte kan det där med att göra en egen form än.


Såhär såg det ut när Erica sminkat mig.
Jag är absolut näjd med färgen på basen, den passade mig perfekt.
Ögonbrynen kändes lite höga i innerkanten men jag tycker ändå att de blev helt okej annars :)


Såhär sminkade jag Erica.
Jag blev ganska nöjd med färgblandningen på hyn. Tonen är okej men som ni ser är ögonbrynen inte alls bra.
Den naturliga franslinjen under gick okej.

HAR JU GLÖMT!

2010-08-18
Jag har ju glömt skvallra om att snyggsyrran blev påkörd av en bil igår! Helt sjukt. Hon gick över vägen (på ett ställe där man får gå över vägen) och en man som är på väg ut från parkeringen just där bara trycker gasen rakt på. Hon blir givetvis lite förvånad men hinner inte reagera och bara nån meter innan tvärbromsar han. Men som alla vet som kör bil så har man tyvärr inte så bra reflexer att man hinner bromsa direkt när man ser det. Så syrran hamnar på huven och ger mannen riktigt otrevliga blickar. Givetvis kan han inte svenska och vet inte mer än hur man säger att han inte såg och förlåt.

Sanna ord....

2010-08-18

Bra låt. Desvärre dålig kvalité. Man fick inte bädda in den med bra kvalité.
Det är nog många som känner igen sig tror jag....

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bortFYI

2010-08-18

Bara så ni vet, bilderna på hur vi sminkat är amatörnivå och vi får inte välja vad vi ska lägga utan det bestämmer läroplanen. Vi använder alltså inte färger, rouge, läppstift etc. Utan bara baser, vitt/ transparent puder och jordfärger. Vi lägger heller inte ögonskuggor som vi vill utan måste göra de sorters skuggor som vi ska lära oss. Men snart! Snart kommer färger och liv!


Långsam dag på jobbet

2010-08-18

Är på jobbet men har svårt att koncentrera mig. Känner inte alls för att vara här idag hehe. Men snart ska jag hem. Har haft en stek i ugnen medans jag jobbar så idag blir det stek med brunsås och potatis. Gott-Gotti-Gott-Gott.

Igår kom syrran med och blev sminkad. Blev dock aldrig nöjd. Känner att jag måste öva mycket mer men tiden räcker inte till. Vad gör man? Här är hon iaf, snyggsyrran i egen hög person. Hon ser lite sur ut haha:


Vardagen i full gång...

2010-08-17

Sen vi kom hem har vardagen gjort sig väldigt tydlig igen. Igår var det jobb till 14 och sedan skola till 22. Vi lärde oss nya moment och övade igen..
Jag sminkade Sarah:

och Sarah sminkade mig:

Sån här ordning har jag på mitt bord!


Vi hade en rolig lektion som vanligt, alltid kul att få lära sig nya saler. Ikväll blir det till att ha lektion igen, denna gången med syrran som modell- KUL!
Sitter just nu på jobbet och hoppas dagen går fort :) Längtar redan lite efter helg


Tillbaka i Götet

2010-08-16

Nu är vi hemma i Göteborg igen. Ganska skönt även om vi hade det kul i Stockholm. Bröllopet var jättefint! De var så fina och festen var mysig, rolig och vi hade goa människor vid vårt bord. Dessväre var det otroooligt varmt hela dagen. Solen gassade och svetten bara rann i allas ansikten.

Vi var hela helgen hos Simons kusin Youcef och hans lilla familj bestående av Madde och Alinah. Hon är sååå fruktansvärt söt!

Dessutom var vi förbi hos Samira och träffade hennes söta barn.


Im off to Stockholm!

2010-08-13
Nu åker jag, vi ska på bröllop imorgon :) Ska bli roligt, som alltid, att se brudparet uppklädda och fina.
Såhär komnmer jag se ut.. ungefär... kommer nog ha strumpbyxor på mig, känns lite naket.
This is me 2day :)
Min middag idag betod föresten av det här:

Inspiration

2010-08-13
Mario Dedivanovic tycker jag är en helt sjuk makeupartist. Han gör oftast ganska klassiska makeup´er med fokus på att hyn ska se fin och fräsch ut. Otroligt duktig ung kille.

Hmm

2010-08-13
Hej vänner, är hemma idag efter en låååång natt. Det var helt seriöst storm ute. Har aldrig sett sån vid och ösregn. Öronbedövande. Vaknade nog varje timme till kl 8. Kul. Vaknade dessutom av att blod rann ur näsan. Så helt enkelt för att inte låta för negativ- Inget jag vill uppleva igen!
Jag har fortfarande problem med att komma på något bra namn på hemsida o.s.v och ni vill ju inte hjälpa mig. Jag ser allt att många fler läser min blogg numera. Alltså inte namn och så hehe för er som blir nervösa, det står bara antal. Skärp till er nu!
Ska snart sminka mig här hemma, får väl fota och visa så ni får se om det blir godkännt. Kommer aldrig lära mig blanda rätt hudfärg.
ChocolateToffeeCream

Lesson 3

2010-08-12

Igår hade jag min tredje och sista lektion för den här veckan och lätt var det inte. Behöver verkligen öva så jag blir duktig på ljusare hudtyper, man har ju mest gjort på sig själv och familj och vi har lite pigment. Men kul var det att få pröva på och lära sig nytt!Malin sminkade mig och jag sminkade henne. Hon gjorde ett jättefint jobb måste jag säga. Jag var dock missnöjd med min egen insats. Får öva öva öva. Stegen som ingick var: Bas, neutralisering, modellering, grundskuggning, fransmarkering, mascara och läppglans.
Homework till på måndag är att övar minst två gånger och fota det man gjort. Ikväll har jag turen att öva på syrran men jag kommer inte ha tid att öva något mer innan måndag. Så jag hoppas att jag hinner göra på mig själv också ikväll. Vi får se helt enkelt.

Jag och Malin


Frågan är...

2010-08-12

Ofta hör man om perfekta ansikten. Isabella Scorupco tas i princip alltid upp, år efter år, när man pratar om det perfekta ansiktet. Vill man ha det? Själv tycker jag att personlighet och karaktärsdrag gör ett fint ansikte. Man ska inte se ut som en docka. Skönheten sitter inte bara i dragen och storleken och de perfekta läpparna. Givetvis säger jag inte att man inte är vacker när man har de exakta måtten och är identisk på båda sidorna men jag menar att det är inget att haka upp sig på, skönheten sitter inte i det.
Vad tycker ni?


Jag älskar färg!

2010-08-12


Jag älskar verkligen färg. Ser ni va fina levande färger?


Seg dag

2010-08-11

Är fortfarande kvar på jobbet och ska försöka vara kvar till kl 15. Sen blir det till att åka hem och duscha och läsa igenom lite i min bok innan jag ska åka till skolan vid 17. Måste säga att det är väldigt roligt på våra lektioner. Tänk att man får göra något man tycker om och kalla det skola? En otrolig lyx. Inte läsa tråkiga ämnen som man inte förstår är relevanta överhuvutaget för det man vill göra. Är lyckligt lottad att jag har möjligheten.

Vill ni hjälpa mig? Jag ska trycka visitkort nästa vecka och bygga en hemsida. Vad ska jag använda för namn? Gärna inte mitt riktiga för Carolina är så vanligt och man vill vara unik. Tell me Tell me Tell me!
Någon som har en bra design? Även det uppskattas. Arbetsmarknaden HERE I COME!

Dessa är sååå tråkiga...


Hello Maddi Jane född 97

2010-08-11


Hektiskt

2010-08-11

Hej vänner, livet tuffar på och jag har inte så mycket tid över att uppdatera här- men försöker göra det minst en gång om dagen ändå! Igår jobbade jag 8-14 och skyndade mig sen hem då snyggsyrran väntade på mig... Hon var kvar till 17 när det var dags att åka till skolan, fick dessutom skjuts, lyxigt värre. På kvällen skulle vi lära oss att lägga baser (foundation). Det var väldigt lärorikt. Vi har 9 olika baser som man ska välja mellan och blanda tills man känner sig nöjd med tonen. Dessutom skulle iv täcka över eventuella märker eller tråkiga färger i ansiktet med cover. Jag la basen på Sarah, och blev väldigt nöjd med färgen jag fick fram :) Ser ni att hon har det i hela ansiktet? Det är bara bra om ni inte gör det hehe.
Sara la sedan en bas på mig, vad tycker ni om den? Hon kände sig nöjd men kände att hon saknade lite oliv i färgen... Jag håller med. Kände mig inte helt bekväm i den tonen och är van vid ett tunnare lager. Så skönt att vi kan öva på varandra- dockor hade ju inte fungerat?Nästa moment på lektionen var att forma ansiktet med hjälp av highlight, skuggningar och dusting. Här har min lärare gjort halva ansiktet och sedan har jag gjort hela.


Skoj var det! Men får nog öva vidare hundra år innan jag kan det.
In action


Min väska:


First lesson- Check!

2010-08-09
Har nu varit på första lektionen på MakeUpStudion. Väldigt kul! Har även med mig min väska hem! Här är en del av innehållet.
Nu började blogg.se krångla... Så får uppdatera er mer imorgon. Men kul var det iallafall!

Första jobbdagen och första skoldagen

2010-08-09
Idag var det otroligt segt att vakna kan jag ju säga. Men var på jobbet vid 08! Cred till mig!  Jobbade på till 15 utan rast så jag fick ihop 7 jobbtimmar. Nu är jag hemma en snabbis för att ta en dusch och plocka ihop mina saker sen bär det av till skolan. Lektion mellan 18-22.
Alltså har jag varit såhär duktig idag:
Jobbtimmar: 7
Skoltimmar: 4
Känns på nått sätt så vuxet och ansvarsfullt hehe. Ska bli så sjukt roligt att börja. Är superladdad och skolan har så fina lokaler. Kommer ha min kamera med mig varje dag och klicka lite foton om det finns något att fota!
Detta tar jag med mig till jobbet, plus ett par inneskor..
Pennor, Suddisar, Pennfack från Ordning och Reda (visst är det snyggt), anteckningsblock, renskrivningshäfte med platsflickor, almanacka och handduk.
Imorgon fortsätter en likadan dag igen (förhoppningsvis). Börjar med jobb- som för tillfället är bokföring och fortsätter med skolan på kvällen.

Sista dagen på semestern

2010-08-09
Igår var jag på möte på förmiddagen. Tänkte inte gå först men sen när jag ändå var vaken och grabbarna tänkte sova hela dagen tyckte jag att det var lika bra att gå. Vilma och Moa var så söta och sjöng en sång.
Efter mötet åkte vi hem till Simons syster för att fira Simons mamma som fyllde år för ett tag sedan. Nu var ju 6 av 7 syskon samlade. (7nde kommer hem idag, måndag)
Delar ur Simons famlij:
Syster Rakel och systerdotter Elina
Brorson Victor och systerdotter Moa
Underbara Karin
Jag med systerson Mikah
Vi var kvar hos dem till kvällen när vi åkte hem och såg Vittne till ett krig med Collin Farrell. Sedan gick jag och la mig! Ordning och reda ska det vara!

Min lördag

2010-08-08
Min lördag har varit ganska skön. Vaknade- gick upp direkt och tog en dusch. Guldpoäng till mig som inte låg och drog mig lika länge som alla andra dagar. Ställde mig direkt och diskade upp allt och gjorde fint i köket- ännu ett guldpoäng. Därefter gjorde jag fisksoppa som vi åt runt bordet för en gångs skull. Därefter givetvis lite Super Mario med Christian innan vi drog iväg och träffade ett härligt gäng gamla vänner på Le Pain Franceis (eller något liknande).
Miriam och Simon
Segen och Anders
Gabi och Crille
Därefter åkte vi till Oscar och Caroline på middag. Mums

Maskeraden

2010-08-08
Maskeraden var jätterolig. Många skratt och flummiga outfits...
Mimmi, Duchess, Tinkerbell, Sherlock Holmes, Homes Simpsson, Clint Eastwood
Whoppi Goldberg (Sister act), Joker och Lilla My
Ugly Betty, Shrek o Lilla My
Duchess, Clint Eastwood, Tinkerbell
Pocahontas, Zorro, Shrek
Tinkerbell, Mimmi (Reine och Mimmi i fjällen), Farao, Birk, Ronja Rövardotter, Grodan och Prinsessan
Roligast: Ugly Betty (vann med en röst över Nunnan)
Mest utförliga: Tinkerbell ocj Joker
Mest otippade: Prinsessan (vann med en röst över Homer Simpson)
Prinsessan kom inte med på något foto
Mitt guldpris går till Magda och cristian:

MASKERAD

2010-08-06
Ikväll är det maskerad! Kicki har fyllt 25 och vill fira det med en maskerad. Men lätt har det inte varit! Vi fick till slut ge oss med att vara ganska enkla saker. Men kan inte säga än då jag vet att några av gästerna kommer hinna läsa bloggen innan ikväll. MEN jag lovar att ta massor av kort på alla så ni får se vad ni tycker.
Nu på dagen är det tråkgöra. Diska, städa, tvätta etc. Simon är iväg och byter bromsskivor på bilen.
Hur har ni haft det? Skriv gärna och berätta!

TORSDAG

2010-08-06
Vi sov nästan hela dagen. Klockan halv 2 blev det frukost. Sedan stressade vi in till stan för att hitta maskeradkläder. Det gick sådär måste jag säga. Crille shoppade lite och vi skilldes sedan åt eftersom han skulle på en fotbollsmatch. Jag och Simon åkte och köpte nya bromsskivor och sedan hem. Väl hemma lagade jag mat när Karin ringde och frågade om vi inte skulle komma över och äta tacos. Så maten hemma åkte in i kylen och vi åkte hem till Karin och Pg. Längesen man åt tacos märkte man- och gott var det! Vi hängde där hela kvällen och åkte sedan hem och tog det lugnt.

Skara Sommarland!

2010-08-06
I onsdags åkte vi till Skara Sommarland. Hello vädret var inte vad vi förväntat oss men det gick ändå!
När vi kom in stod vi 50 minuter i kön till Gokarten. Precis när det var våran tur började det ÖÖÖÖSregna. Helt sjukt, det blev som en flod på banan och vi var pisseblöta allihop. När vi kört färdigt och klev ur så slutade det givetvis igen. Kan man ha mer otur? Det var helt kletigt på banan och i varje sväng skvätte det upp skitigt vatten. Men kul var det!
Att vara i vattenlandet var också roligt men det var inte tillräckligt varmt och solen ville inte visa sig. Vattnet var ju heller inte varmt så man satt och skakade tänder hela tiden.
Grabbarna i vågpoolen
Här kommer först Christian ner och sedan Simon

Såhär såg många ut efter att de (varit dumma nog att ha) åkt Fritt Fall.

 


När vi kom hem vid 10 på kvällen lagade jag köttfärssås och spagetti. Sedan duschade vi och åkte till Hammarkullen. Där träffade vi på Joel Mörling, Marcus Ingelsson och Anders Voss...När vi kom hem igen satte vi på en film men nickade till hela tiden och fick erkänna vår trötthet och gå och sova.

TISDAG

2010-08-06
I tisdags var vi ute vid havet och grillade. Det var inte supervarmt så vi badade inte men det var mysigt ändå! Bilderna blev dock så dåliga så jag får nog skäll om jag lägger upp dem...
Sedan åkte vi hem och duschade och tillbaka in till stan. Vi satte oss på Condecco vid linné med Oscar, Caroline och hennes föräldrar.

MÅNDAG

2010-08-06
Måndag gick relativt fort. På dagen var det ett evigt teståkande på Crilles hojj. Vi vaxade och tvättade bilen medan Crille gjorde detsamma med sitt åk. På kvällen åkte vi ut till Tim och såg på bla Top Gear. Skäna grabbar i det programmet måste jag säga. Vi tog även en 30 minuters tur på hojjarna. Det var härligt...

SÖNDAG

2010-08-06
Min kusin Christian kom till oss i lördags och är fortfarande kvar. I söndags var vi som vi brukar i kyrkan. Simon och jag ledde sången.
Efter mötet åkte vi ut till mamma i Angered och hon lagade Kokoskyckling och ris. MUMS. På vägen hem hyrde vi tre filmer och såg 2 av dom innan vi la oss vid 04.
Det blev ARMORED och ZOMBIELAND.

Hej!

2010-08-03
Hej allihop! Har knappt varit hemma på senare så jag har inte hunnit uppdatera, har ju kusinen på besök hos oss hela veckan. Nu ska vi till havet och har packat grillkorgen! Kameran är laddad också- för ovanlighetens skull!
Ska försöka ta igen sedan med lite foton och annat....
Crille har ju tagit MC-kort, så de senare dagarna har vi fått en och annan tur på den här: