Hemmakväll

2013-01-27

Igår hade vi en mysig hemmakväll. Vi stekte entrecote och friterade pommes. Så goda var de! Dock var vi lite väl optimistiska med portionerna. Vi tog de stora tallrikarna och fyllde lika full som en vanlig. Hälften av pommesen och en tredjedel av köttet gick ner. Till en början var det jättegott! Sen blev jag proppmätt.


Min tokunge!

2013-01-27


Semlor

2013-01-24

Idag blev det premiär för semlor. Bakade 12 bullar, alltid bäst att inte göra för mycket! Dock så räckte en för att göra mig riktigt illamående resten av dagen. Trodde att en kebabpizza skulle ta bort sockerillamåendet MEN pizzerian verkar ha bytt ost och den gjorde bara saken värre.


Playdate

2013-01-23

Idag har vi varit hos Matteus och lekt. Noelia hade superkul men vissa duster uppstod, det är nytt för dessa två som brukar komma överens bra. Hon har kommit in i någon slags trotsålder nu. Hon ska göra tvärtemot hela tiden. Helst vill hon klättra på allt. Gärna i fönster, trappor och andra farliga ställen. På kvällarna är hon däremot superkänslig. Hon vill bli buren och gråter för ingenting. Vaknar helt hysterisk. Undrar vad vi är i för period just nu.


Converse

2013-01-23

Igår var vi och hämtade syrran på Landvetter. Hemma igen efter 3 veckor i New York. Hon hade med sig presenter till mig och Noelia. Har ni sett så sött, vi matchar ännu en gång med våra converse.


Svärfars födelsedag

2013-01-19

Bakat tårtor. Chokladtårta med chokladfyllning. Kardemummabotten med rårörd blåbärsfyllning.


En bild från igår

2013-01-19


Tårtfat

2013-01-19

Tårtfat kan vara både svåra och hitta och väldigt dyra. Här kommer ett enkelt tips på hur du gör dina egna. Går göra av glas, porslin, silver osv. Helt efter smak helt enkelt.

Leta på gamla ljusstakar och assietter/ tallrikar i skåpen. Du väljer höjd och diameter själv. Har du inte hemma finns det att köpa billigt på second hand!

Rengör noga! Lägg en rand med Karlssons klister på ljusstakstoppen. Placera på mitten av tallriken. Låt torka med tallriken nedvänd mot bordet. Viola!


Frukost

2013-01-18

En hostig och snuvig Noelia äter special K och mjölk framför Nicke Nyfiken. Snart ska vi fixa i ordning lite här hemma och sedan sova igen. Skruttan vaknade vid halv 6, inte så uppskattat, men hostan väckte henne. Efter lunch blir det bokföring hos mamma och ikväll ska jag iväg på bio med Cecilia. Mysigt!


Dipdye

2013-01-18

Efter att jag klippt mig kände jag bara att färgen också var tråkig. Velade lite och kom fram till att ljusare toppar vore najs. Dipdye eller ombre som man kan kalla det.
Ner med Noelia i vagnen och in till Åhléns för att köpa nya lorealfärgen. Hem igen och färga. Blåsa och platta för andra gången. Slängde i lite mer färg. Blåsa och platta för tredje gången. Sen var det klart för den här gången. Blev nöjd :) for now.


Klipp klipp

2013-01-18

Igår kände jag bara att jag var så trött på mig själv. Den här gången åkte håret på det. Först klippte jag upp det. Sånt där enkelt tricks som folk gör hemma. Man sätter en tofs fram i pannan och bara klipper rakt av ni vet. Ny frisyr på en minut.


Nytt

2013-01-17

Nya produkter. Lacoste Touch of pink parfym 50ml + handcreme och duschcreme. Clinique sminkborttagning- älskar den!


Avfrostningen

2013-01-16

Ni ser kanske hur närvarande Noelia var hela tiden. Petade på allt. Huvudet nästan i hinken. Busungen!


Ensamtid

2013-01-16

Vilken dag. Fick för mig att det var en bra idé att avfrosta frysen och laga lunchlådor samtidigt. Det är ju inte helt tokigt. MEN. Har man en ettåring som bara inte kan hålla sig på sitt hörn en stund utan ska helst stå i kylen eller på spisen eller i vasken, blir det inte så lätt. Va hon pillade på allt, hela tiden! När hon väl badat och somnat vid 19 var jag helt slut. Satte mig i soffan och sitter fortfarande... Framför Scandal för tillfället. Såg "Mia på grötö". Bra program. Bagge är för skön alltså. För att inte tala om Mia. Så ärlig och öppen men samtidigt sådär rolig. I love her.

Älskar att umgås med min lilla dam hela dagarna, men älskar också att få sitta i lugn och ro på kvällarna. Kanske inte har sagt det men jag tog tag i sovvanor här hemma. Sedan snart 2 veckor sover Noelia i eget rum! OCH somnar SJÄLV vid 19! Det var inte ens så svårt. Hon fattade galoppen efter en kväll. Love it! Tänk att man tramsat i flera timmar varje kväll?


Griffel

2013-01-16

Skrev om på griffeltavlan, är fortfarande inte nöjd, men det blir man väl bara om man får skriva ut den från dator och så ska vi ju inte göra. Inte nu i alla fall. Before med stort hjärta och after utan.


Grått i alla nyanser

2013-01-16

Grå är min nya favoritfärg. Jag vill ha grått i alla nyanser, vitt och svart som grundfärger i hela lägenheten, sedan ha olika accentfärger i varje rum. Alltså bara någon liten detalj. I vardagsrummet blir det till våren gult. Eftersom vardagsrum och kök hör ihop i vår lägenhet blir det samma rakt igenom. Har beställt gardiner och nya kuddar till soffan från H&M.


Griffeltavla

2013-01-16

Äntligen har jag fått upp en griffeltavla. Har velat ha det så länge men inte orkat ta mig till Granit. Igår var jag där dockoch fick med mig två skönheter. En hamnade vid köksbordet. Dock så blev texten helt sned och inte så fin, ska skriva om den när jag har tid och inte har ett barn i knät som tar pennan. Egentligen ville jag måla griffelfärg på en gammal skåpsdörr eller ett fönster tillrxempel, men det får bli senare. This is good for now.


Grötis

2013-01-16

Noelia är duktig på att äta själv. I princip allt hamnar i magen. Bli matad är inget hon vill längre. Skönt men ibland lite kladdigt.


Födelsedagsmys

2013-01-16

I fredags fyllde jag år. Mannen ordnade go-frukost innan han gick till jobbet. Sedan blev det mat hos mamma. Pappa lagade. Så god! Dock ser den inte så vacker ut. Jag bakade tårta och på kvällen gick jag och mannen på bio. Mysig dag!


Noelia har fått sitt packe med The Brand-kläder i posten. Så fina!

2013-01-16


Nelly 2002

2013-01-10

Noelia envisas om att ha lite tejp på kinden. Kommer ni ihåg Nelly 2002? Dilemma feat Kelly Rowland...


Lunch kl 10?

2013-01-10

Ja så blev det idag. Vi var uppe tidigt och när jag slog mig ned för att äta den nykokta soppan såg jag att klockan var klockan 10? Well, well, gott var det! Noelia slevade i sig både en portion gröt och en liten portion soppa. Matvraket.


Favoritmorfar

2013-01-10

Inte så svårt att vara favoritmorfar när det bara finns en men inte alla som får vara favorit!


Kläder och jobb

2013-01-10

Äntligen har Noelias nya kläder kommit. Beställde dem på Oiidesign. Det var en militärjacka, en grå mössa, en grå kofta, en leopardbody, ett linne, en klänning och en onepiece. Underbart! Jag är nog mest glad över paketet men Noelia tyckte det var kul också.

Nu sitter jag och jobbar med redovisning. Mamma lagar mat nere i köket och Noelia sover middag. Har tänt brasan och sorterar kvitton i soffan. Mysdag....


Rekond

2013-01-10

Idag har äntligen vagnen fått sig en tvätt. Det har behövts ända sedan moster och lillan tappade bort sig i skogen en regnig dag i våras. Nu äntligen!


Jag kan!

2013-01-10

Numera vill Noelia bara äta själv. Inte alltid det lättaste men hon är duktig. Det mesta hamnar i munnen. Ibland hamnar allt i munnen. Hon åt tex gröt utan att spilla någonting. Imponerad mamma.


Äventyr

2013-01-10

Nu ska vi iväg på äventyr med mormor. Vi ska svänga in på reningsborg möbelsecondhand.


Morgonmys

2013-01-10

Här hemma är det mys som gäller. Fruktstund framför Tvn. Busigt!


Som nytt

2013-01-10

Har målat om en skänk i Noelias rum. Blev enbacke mina favoritfärger. Grå!


Myskväll

2013-01-10

Ikväll har jag varit med goa och vackra Anna. Så mysigt. Blev en god middag på Taras här i Göteborg. Rejäl mat på ett mysigt ställe med bra service. Ris, kött, sallad, tomatsås och youghurtsås. Love it! Vi var nästan de sista ut genom dörren, tiden springer iväg när man har mycket att prata om. Efter det åkte vi till hennes lägenhet och fortsatte samtalen. När jag kom hem vid 01.20 hade Noelia spytt 10 ggr (!). Magsjukan är ett faktum.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1031628/images/2013/pic_50eda5d29606ee4c893b7b77.jpg" class="image">


Utmattad

2013-01-09

Vilken dag! Plockade i ordning hemma och Noelia hjälpte mig att städa. På eftermiddagen åkte vi till barnpalatset med vänner och har varit där till nu. Jag tänkte gå på bio men alla biljetter var sålda så jag gav upp den idén. Blir lite röjj istället. Medan mannen tittar på The Bourne Legacy, som jag redan sett. Önskar verkligen jag hade ett större boende (läs eget hus) så jag kunde fixa fint! Man har inte så mycket motivation i en liten lägenhet.. Men någon gång.. Man kan ju alltid drömma...