Björnen sover

2012-09-30
Snacka om att vara slut. Jag ville inget hellre än att bara gå i ide och inte vakna förrän i vår när solen kommer tillbaka. Dock har man ju en liten dam som inte väntar på någon, så det var bara att ta sig i kragen och gå upp tidigt. Som tur var hade jag möjlighet att somna om när hon somnade om. Hon sov i två timmar! Gött för mig! Vaknade igen klockan ett och fick stressa iväg till kyrkan. Hann hämta ut släpet till Noelias nya bobbycar som mormor köpt i ettårspresent. Ska bli så kul att se vad hon tycker om den!
 
Efter kyrkan bar det av hem till mamma för att fira brorsan som fyller 27 imorgon. Mat, mys och tårta bjöds det på. Vi tände till och med brasan! Nu är det sovdags! Puss

Möhippa och Noelias fånge

2012-09-30
Idag har jag varit på möhippa! Myspys! Det är fina vän Jackie som ska gifta sig nästa lördag. Min kusin Christian, som delat lägenhet med Jackie senaste året, var också med. Det höjde mysfaktorn lite extra. Enda killen. Han offrade sig och gick in för det hårt. Tal, dikt, planering osv. Många plus i kanten!
Blivande bruden Jacqueline med Noelia. Tror det var första dagen. Myspys!! Nästan ett år sedan nu!

När jag kom hem vid 01 vaknade lillan till. Tror ni jag får sova då? Nej! Hon håller krampaktigt fast mig samtidigt som hon försöker sova. Hon ger mig ungefär 5 cm av sängen och jag får inte röra migl..
 

helgen är äntligen här

2012-09-28
Fredag. Har bakat hela dagen men bara misslyckats med allt. En sådan dag i guess. Nu ska vi ut till Widmarks på kräftmys! I love it! Vi har inte setts på hundra år, man hinner inte med känner man. Hela tiden något och det finns inte tid att göra allt som man önskar. Vet inte vad det beror på? Det är någonting precis hela tiden. Stressande. Givetvis är det kul att träffa vänner mycket och så, men sömnbritsten kommer ju med det. Noelias nattskräck kommer ju mer när vi flänger för mycket, speciellt om kvällarna. Dessutom kan man ju inte ta en sovmorgon när man har barn. Bara ta sig i kragen och gå upp!

Stressigt men mysigt

2012-09-25
VIlken dag det har varit. Vi började med att mammagruppen gick för att kolla en lokal. Den passade oss perfekt! Nu kan vi bli hur många som helst. Vi fikade och babblade en stund innan det var dags att gå vidare. Ut på promenad igen.
(Noelia i jackan som mormor sytt)
Mannens syster skulle spela in en låt på spanska och behövde lite hjälp med uttal. Vips så gick tiden och i all stress fick vi skjuts hem av mamma, som inte tyckte det var fel att hinna se Noelia en sväng. In med kycklingen i ugnen och på med riset. Jag trodde givetvis att jag hade jättebråttom men icke. Maten stod i princip klar en timme före gästerna kom.
Mys hade vi! Middagen blev kokoskyckling med ris och till efterrätt gjorde vi en Tiramisu a la Nigella. Den är på baileys. Riktigt gott måste jag säga. Jag var lite skeptist ända tills serveringen. Har aldrig ätit tiramisu innan men jag är nöjd.

Måndag tråkdag

2012-09-24
Städa och fix. Trist? I would say so! Har dukat i ordning för imorgonkväll då vi ska ha lite midag här. Man vet ju med sig att man inte kommer hinna det imorgon med allt som ska få plats på schemat! Vi åkte en sväng till Ikea och mataffären. Myspys!

Kyrkan

2012-09-23
Underbar natt! Noelia sov från 19.30 till 06.00, drack en välling, och somnade om igen! Klockan 08 ville hon dock gå upp. Inte mig emot, jag var utvilad för en gångs skull. Av bar det till kyrkan. Gilead den här gången eftersom min egen kyrka var borta på läger. Hela dagen fastnade vi där och Noelia fick bland andra träffa en gammal vän.
En del bus med faster blev det också!
 
 

Trött!

2012-09-22
Idag hade vi en mysig dag med Anna. Vi var en sväng på stan och åt middag på Le Pain. Gottigotti!
 
När vi kom hem vid 18 lekte och busade  någon timme och sedan åkte Noelia i säng. Jag trodde att bara hon skulle sova, klockan var ju bara 19.30 men jag somnade också och vaknade inte förrän 22.30. Är uppe en sväng för att äta lite snacks- bara för att dämpa mitt dåliga samvete mot mig själv. Man kan ju inte somna 19.30 på en lördag? Men nu tror jag att jag går och lägger mig igen!

Min skrutt och jag

2012-09-22

Shoppa gratis?

2012-09-22
Så gött när man kan shoppa en hel del, men istället för att betala, få tillbaka 50:-. Underbart. Igår var vi på H&M i Allum. Blev en hel del. 3 leggings, en klänning, ett långt linne och en stor halsduk. Allt i min favorit färg, till mannens besvikelse, SVART.

Fina Mirey är Gift

2012-09-22
Jag sminkade min fina Mirey till hennes bröllop för några helger sedan, snart är det dags för ännu ett bröllop! Jag älskar bröllop!
 
 
 

Dags att fylla?

2012-09-21
Dags att fylla i läpparna?

Mannen levererar

2012-09-21
Myskväll men mannen. Noelia sover efter en låång dag. Rosor har man fått och räkorna står framdukade. I love it!

Fredag!

2012-09-21
Som jag trodde så blev den en tårta under förmiddagen. Slängde in botten i ugnen, gjorde en vanlijsås och satte igång. Toppad blev den dock av sockerpasta eftersom jag inte hade okavlad marsipan hemma. Blev ganska runt lager, inga hål och inga veck. Gött! Blandade vit med lila som jag färgade förra helgen. Blev marmorerad. Fortsätter man knåda blir den ju istället enfärgad ljuslila.
Nu är sminket kirrat, väntar på att Noelia ska vakna så att jag kan duscha av henne, göra oss klara och bege mig med mormor på lite shopping. Nya leggings och en halsduk står på listan. Lite mysigt är det allt att man får använda halsduk och tjocktröja, men längtar inte till slask och isvindar!
Sminket är kirrat- alltid gött att göra när lillan tar sitt nap, annars står hon med fingrarna i skugg-kartan och suger på någon borste. Inte ok.
Ikväll blir det mys med minifamiljen.

Baksugen

2012-09-20
Hemmadag, till 100%. Vad har man fått gjort? Dammsugit kan jag i alla fall kryssa av listan. Lite sminkande och lite vänner över på besök. Suget är ju på topp att baka en princesstårta efter kvällen Hela Sverige Bakar. Men det får bli en annan dag :) Imorgon?
 
Sitter här sugen på mat också. Vad ska man göra...
 
Natten till idag var en riktig skrikfest. Inte mycket sova där inte. Hoppas Noelia kan sova bättre inatt. Man vet inte vad man ska göra när ingenting hjälper, hon vaknar mitt i ett storskrik från ingenstans. Det är som att någon gjort henne illa men inget har hänt. Vet inte om det är mardrömmar, eller vad annat det kan vara. Någon typ av nattskräck är det ju definitivt. Hoppas det kan gå tillbaka till det normala idag. Kommer ungefär 1-2 gånger i veckan... men i vissa perioder mer och sedan ett längre uppehåll.
 
Vi har dessutom premiärdruckit kaffe ifrån Nespresson. Så bra! Riktigt gott var det. En nöjd dam är jag över vårt impulsköp!
 

Min älskade unge

2012-09-20

vad äter du?

2012-09-20
Noelia har börjat förstå att vi äter olika saker. Inte bra! Nu vill hon ha allt jag äter, hon kommer smackandes så fort hon ser att jag äter något. Hon vill hellre ha maten från min tallrik än maten från hennes. Kan bli lite frustrerande, men det är såklart nyfikenhet och lärorikt för henne.
Här suktar hon efter kusin Alicias snacks.

en vardag

2012-09-19
En rätt go dag måste jag säga. Noelia somnade ju stört tidigt igår (18.15). Normalt kanske jag börjar lägga henne vid 19-19.30 och så tar det en liten stund men nu när jag försökt få henne att sova sina två naps innan kl 14 går det så smidigt att få henne i säng. Om man lyckas hålla henne vaken på kvällen. Dock vaknar hon ju med tuppen också. Idag slog hon upp ögonen 06.15 någon gång. Normalt tänker många men jag hoppas på att sova till 20 i alla fall. Hur som, vi gick upp och lillan satte igång att röjja med sina saker medan jag försökte röjja undan. Tvättat fönster, städan undan och fixat mat och blöjjor mellan varven. Sen fick jag meddelande om att vår nya Nespresso anlänt! Spännande tänkte jag och passade på att dra med lillan till mormor och moster på vägen. Fick med mig Nespresson hem och drog sedan iväg på Sisters på Gilead. Träffade bland annat en vän jag inte sett på 7 år! Sjukt va tiden går och gammal man känner sig som kan säga så och inte prata om någon man gick i samma dagis som. Dock blev det lite tidspress eftersom mannen skulle träna fotboll. Så innan det var slut fick jag släpa mig hem igen. Klagar dock inte, aldrig fel för en tanta som jag att komma hem i tid!
 
Varken bak eller pyssel idag... får ta igen det! Imorgon blir det test av brudsmink av en go vän. Mysigt!
 
Min nya Nespresso i Titan!

Noelias nya säng

2012-09-19
Köpte en gammal säng till Noelia och målade den vit.



Noelias kök

2012-09-19
Noelias kök är inte färdigt ännu, men vi har kommit en bit på vägen!
En spånskiva som vägg bakom, för att slippa förstöra väggen och kunna byta plats enkelt. Två gamla sängskåp som bänk. Ett vanligt lackat hyllplan som bänkskiva. Överbliven mosaik, 2 gamla tavellister och lite köksartiklar.
 











lillebror

2012-09-18
Hela dagen har jag varit med lillebror. Han och Noelia är så söta med varandra. Han är ju snart 4 år och känner att Noelia bara är en liten bebis, men hon å andra sidan är ju så facinerad av honom. Han är ju en stor kille!

Baka baka baka

2012-09-16

Choklad/Hallon med sugarpaste
 
Sockerkaksbotten, hallon/marzan, smörkräm
Limecheesecake med vit choklad. Chocolat chip cookie botten