Söndag...

2010-01-31

Sitter här och segar. Ska snart till kyrkan. Tobbe och Simon gick innan 11- De ska spela idag. Det är mysigt när det är cafémöte i kyrkan. Det bjuds på fika och är mer öppet för alla, eller rättare sagt, lättare för andra att förstå, alla är ju alltid välkomna.

Frågan är ju vad man ska göra av sin dag. Har egentligen ingen lust att göra någonting annat än att vara hemma. Jag borde planera min kusins bröllop... Vi ska vara värdpar, jag och Simon...

Nu måste jag börja göra mig i ordning... borta håret.. sminka mig.. duscha.. allt som kan tänkas för att se ut som en människa igen.. Kanske till och med hinner äta något innan jag går :)

Har varit väldigt dålig att uppdatera min blogg på senare- men nu ska jag försöka ta tag i mig själv igen...



Makeupfree me



Lördag

2010-01-31

Fredagkvällen i kyrkan blev jättebra. Det var fullt med folk och gott fika :)



Igår lördag var en 100%ig hemmadag. Hur skönt som helst. Vaknade vid 12, vek tvätt hela dagen till och från. Vi lagade pommes, bea och ribbs -dessvärre var detta väldigt mycket fett och jag blev illamående hela dagen... Kollade på tv... satt vid datorn... gjorde en sallad på kvällen.... sen la jag mig i sängen. Simon och Tobbe kom hem nån gång därefter...

My dinner...






Fredag hos Estévez...

2010-01-29


Mums!

Vaknade i alla fall 10 idag. Skön och lugn morgon. Hämtade upp två tårtor på vägen och åkte sedan ut till Angered. Vi firar ofta saker i vår famlij. Oftast helt utan anledning! Men det är så det ska vara, man lever ju bara en gång. Nu har jag precis kommit in från en liten promenad jag tog ensam med Jon i vagnen. Han somnade så gott och ligger o sussar innanför dörren. Han växer så otroligt fort, dock inte på längden hehe. Han älskar dessutom kameror och elektronikprylar.


Simon spelar på sin Iphone och Jon ser på...


Jon har börjat me miner framför kameran...


Jose och Katja


Alaa är en favorit hos Jon


Jag och lillebrorsan


Han ville gärna vara med och trycka... fotot till vänster tog han själv..


Nu måste jag tvätta håret som luktar usch. Ikväll har vi samling i kyrkan och jag ska vara där redan innan klockan 6. Kommer förmodligen dra ut på det och uppta i princip hela kvällen- men kanske hinner man hitta på något efter..

Morgondagen? Bröllopsplanering och sedan häng med någon.. vi får se vem det blir...

Hoppas du har en bra dag i övrigt?


TORSDAG

2010-01-29

Igår fyllde Simons pappa år. Detta firade vi tre genom att åka in till stan, ta en lunch och bowla lite. Det var kul, speciallt eftersom jag vann!!! hihihi... Bildbevis? Nej tyvärr, glömde ju kameran hemma!

 På kvällen var Simon så snäll och tvättade all våran tvätt (fanns INGENTING rent) och jag begav mig ut till familjen Pio/ Prybil. Vi hade det mys- mestadels samtal men även lite fika. Eftersom jag var ledig idag försökte jag kämpa och vara vaken sent- men ICKE, somnade tidigare än andra dagar den här veckan. Slocknade strax efter klockan ett i soffan.





Sofis Mode på Stadium

2010-01-27
Nu har jag o syrran varit på Bootcamp på Stadium. Ganska skoj :) Förutom Sofi Fahrman var även Dragomir Mrsic där, han är tydligen kampsports tränare. Man lär sig något nytt så länge man lever. 20% på allt i butiken gav tyvärr ej mer än färgglada vantar och mössa- men det är inte fel det heller. Syrran passade på och köpa ny outfit o gympadojjor. Det var en trevlig kväll- Alkolhlfritt bubbel (det gillar vi), naturgodis och Vitamin Well.


Mr Dragomir Mrsic, skådis ifrån Gangster, Leo, Wallander och nyligen släppta Snabba Cash.
Man är ju allt bra barnslig som tycker det är skoj med sånt här.


Min fina nya mössa, mycket längre än den ser ut!


Mina matchande vantar, fleecefodrade!


Magda, som kvällen till ära gjort sig fin i en blå munktröja...


Goodiebags som tog slut... gift will arrive in mail.... Inte fel


Sponsorer


Vitamin Well - RELOAD Citron/Lime


Nu? Sova tidigt.... Lång tråkig morgondag väntar
P.S. Idag kommenterade alla vi pratade med hur lika jag och Magda var, brukar inte hända så otroligt ofta. Intressant.... D.S.

Crappy weather!

2010-01-27


Gårdagen var en ganska skön dag. Jobbade med lite mansgöra till klockan 17. Sen tjötade jag lite med Daniela och Lukas- som för övrigt tog tillbaka sitt tidigare utkastade hat till iphone och nu vill ha en!

Efter en timmes väntan hos familjen Imsen dök Simon upp med tulpaner till mig! Fint fint.. Sedan övertalade han gänget att åka och äta tillsammans. Detta visade sig vara ett svårare beslut än vi trott. ALLA ville åt olika håll. Det blev till sist SUCHIBITEN i Sävedalen. MUMS!!! Det var mysigt att se Ela o Luke lite mer än 2 minuter. :)


Såhär äter jag min Suchi. Avocado+Räk Nigiri och Avocado+ Philadelfia Maki m Soya och utan Wasabi 

Såhär äter andra den.. Blandade Maki, Nigiti med lax, rökt ål och räkor



Lucky Luuk och Daniela
 Pranee o Simon

Meet one of my dearest friends- Coca Cola


När jag kom hem fastnade jag i soffan medan badvattnet tappades upp. Ett program på tv om surrogatmammor i Indien. Helt fruktansvärt. Det var som att folk från västvärlden trodde att de beställde en vara. De åkte ner till indien och ordnade befruktningen. Sen åkte de hem och levde som vanligt för att sedan återvända när barnet var fött. Då tackade de surrogatmammorna som om de fått en liten gåva. De tog med sig barnen hem och inget vidare kontakt hölls. Dessa surrogatmammor är fattiga och gör det för pengar. 4000 Euro. Många avskärmas från sina familjen i de 9 månaderna. Om barnet dör eller något annat sker får de inte pengarna. Man blir illamående av sånt här. Sånt utnyttjande. Nu finns det många agenturer i Indien som ordnar resa, boende, surrogatmamma och allt annat som kan tänkas behövas till en total kostnad runt 25 000 dollar. De tjänar alltså pengar på de fattiga kvinnorna som ofta kommer ifrån de lägsta kasten.... Det var t.o.m ett par som skiljde sig under de 9 månaderna- då kom mamman på att hon inte ville ha det barn hon "beställt"..... Vilken värld vi lever i... Ingen skam någonstanns...


Idag har jag jobbat på kontoret. SJUKT VÄDER här i Göteborg. Är så tacksam för uppfinningen BIL. Kunde tom åka iväg och äta lunch idag Entrecote Bea o Pommes med det underbara komplementet kall COLA :)
Sedan åkte jag förbi och köpte godis och Coca Cola till sjuklingen som ligger hemma idag....


Ikväll? Bootcamp med Sofis mode- KUL! Även denna gång med snyggsyrran...
Magda bugar inför ostbågisarna





Talk to ya´ll soon


Min måndag i korta drag

2010-01-25
Var så fullständigt slut i morse, så jag började kl 10. Ensamt på kontoret jobbade jag med att uppdatera google-kalendern med allt som ska hända. Vid 13-tiden dök magda upp som ett brev på posten. Det var skoj att få lite sällskap. Hon satt och pluggade medan jag försökte göra en hemsida på spanska. Inte helt lätt kan jag meddela.
När jag slutade kl 17 bar det av till Friskis & Svettis för ett gympa-pass. (Wow, tänker ni- och ni har helt rätt i det) Det drev verkligen ut lite gammal stelhet. SKÖNT! Tänk om man kunde komma igång snart? Efter det blev det i alla fall snabbt hem och duscha så körde vi in Magda till bion och tog kyckling på TinTin! Gott att få i sig lite fett efter träningen (not)
Sedan jag kommit hem har jag bara suttit med räkningar. Så inte motiverande..
Hörs Imorgon
Uppdaterade min söndag med bilder... Kolla nedan

Nuu är jag hemma igen...

2010-01-25
Var ju så trött igår, och idag glömde jag kameran hemma så det blev aldrig tillfälle att uppdatera. Men nu är jag hemma igen!

Igår var jag som sagt i kyrkan på förmiddagen. Det var mysigt!


Me heading 4 church:



Här följer lite foton på lite sötisar:
Söta Vilma

Lilla Benjamin



Efter mötet blev det mat hos födelsedagsbarnet Mirey. Kött, tsatsiki och potatis och annat rostat i ugn. MUMS
Lilla familjen Lind. Söta som de är




Irene och Mirey :)



Efter detta stressade jag in till stan för att handla det sista till Caroline och Oskars bröllop. Sedan stressade jag ut till Angered där de båda väntade och vi satte igång:
Caroline skriver adresser och Oskar skär till papprena. Vilket samarbete!





Till sist åkte vi ut till Mirey (igen) där vi hälsade på en stund innan jag åkte hem.





Foton från Mireys födelsedagsmys
Vi tänder ett tacksamt ljus för Jesper som räddade min sömn! Han erbjöd sig att hämta Simon när han kom inatt från fjällen, så jag fick sova!!!!! Vilken ängel!





FÖDELSEDAGSBARNET MIREY WIDEN



Det var min söndag det!




Vilken dag, vilken dag

2010-01-24

Har varit en lång dag, kom hem nu helt slut. Men i korta dag: Sova, kyrkan, mirey på mat, angered för tillverkning av inbjudningkort till bröllop, Mirey igen och nu hemma...
Uppdaterar imorgon med bilder och text :)

P.S. JESPER är veckans ängel!! D.S


Gonatt fina folk...


HJÄÄÄÄLP

2010-01-24

Fick ett ryck och klippte lugg!! Vad tycker ni?





home sweet home

2010-01-23

Kvällen är luuuugn och de e sköööönt. Det var svinkallt ute och det är inget man vill strosa omkring i. Har sett en film.. "How She Move" och ser just nu "Life Support" med Queen Latifa. Lättsamma tjejfilmer. Mysigt med självklara storys som slutar gott.





Så kul att läsarantalet stadigt ökar för varje dag!  Ska försöka göra läsandet mer intressant för er- men mitt liv är ganska ordinary...

Ska försöka sova tidigare ikväll, varit upp till 5 nu några dagar irad, blir inte kul när måndag kommer.











Slappisdag at home...

2010-01-23

Har inte gjort någonting vettigt idag. Åt soppa med ris och ångkokt lax till lunch och sitter här och brottas med mitt begär till godis. Vad ska man hitta på ikväll måntro?

Skulle vilja ha en riktig skohylla i min garderob. Vart hittar man en sådan? Den ska ju helst inte vara speciellt djup eftersom man vill kunna se alla skor samtidigt. Det bästa hade nog varit 1 meter i bredd ungefär och från golv upp över huvudhöjd.

Något sånt här e ju drömmen....




Det är mycket med det jordiska.....


mysJON

2010-01-22

Vaknade vid elva idag. Gick upp ganska seg, pratade med Magda i telefon i nästan en timme och sen gjorde jag mig klar för att åka och hämta Jon. Eftersom vår bil är så liten och opraktisk fick jag möta upp mamma och byta med henne. Han var så söt när han stod innanför dörren och log! Väl ute i angered gick dagen ganska fort. Jag klippte och badade den lille gosungen. Han var så glad och kramgo hela dagen.

Mamma har stickat sockar till mig! De passade perfekt och är så fina:


Min dag med JON:
Minns ni hur långhårig han var? Se skillnaden...

Befrore                                              After








Glöm inte galan för Haiti som många kommer att deltaga i. Inatt vid klockan 02.00 sänds den live på kanal 5, tv4 och MTV. För er som känner att det är för sent går den även imorgon på tv3 klockan 13.25 och på SVT vid 21.00. 
Artister som kommer uppträda är bland andra Beyonce, U2, Christina Aquilera, Madonna, Bruce Springsteen, Jennifer Hudson, Stevie Wonder, Coldplay, Rihanna, Jay-Z, John Legend och många fler. Givetvis kommer Wyclef Jean att vara med och stötta sitt land som host tillsammans med George Clooney. MISSA INTE DETTA!


Dagen närmar sitt slut...

2010-01-21
Hallå vännen, har haft en ganska bra dag. Jobbade till 17.00 sedan åkte jag hem. Satt vid datorn en stund och sedan satte jag igång och städa. Har plockat i ordning i alla rum och diskat. Men hann inte dammsuga innan jag kände att klockan var för mycket för grannarna. Man vill ju inte ha klagomål för att man vill ha rent hemma ;) Får ta det imorgon när jag går upp. Har dessutom hunnit fila och måla naglar på både händer och fötter. Badet är tappat och väntar på att jag ska hoppa i. Rosa bubblor blev det till och med. LYX! Tänkte mig en hårbehandling och en ansiktsrengöring.

Ska som sagt försöka åka ut till angered imorgon. Jon kommer dit och behöver ha lite sällskap, dessutom är det aldrig fel att träffa familjen.


För er som inte varit hemma hos mig så ser det ut såhär nu, glöm inte att jag inte har dammsugit hehe, så lite damm får ni ta;

VARDAGSRUM:
Soffa från Chilli. Tar lugnt 7 personer och är otroligt skön att ligga i, färgen ser grå ut men är egentligen melerad i svart och vitt. Soffborden är från Ikea och likaså mediamöblen. Den lilla vita pallen bredvid soffan kommer ifrån Simons farmor och jag har målat den vit. Den lilla bruna puffen är köpt i Egypten. Mattan från Ikea 549:-, den lilla stolen bredvid soffan kommer ifrån min morfar.

KÖK
Köksbordet köpte vi begagnat- efter långt letande på blocket efter ett gammalt träbord. Stolarna kommer ifrån Simons morfar. Jag har målat stolsbenen och stolarna benvita. På bordet står en gammal fönsterram som jag köpte på second hand i norrland. På motsatt vägg har vi en köksbänk köpt på Ikea för 995:-, ovanför den hänger en hylla vi fått av en vän.



SOVRUM
Lampa från Ikea, Sängbord är ett om-målat blombord, skrivbordet hittade vi och det jag har målat i vit oljefärg. Min dator använder jag flitigt, skärmen är en svart Samsung.



HALL:
Nyckelskåpet har Simons svåger gjort för hand, byrån är från Ikea, spegeln och värmeljushållare från Mio och pallen är en gammal pianopall som jag bytt tyg på.

GARDEROB:
Inte någonstanns nära renstädat, men det får man bjuda på.






Hur mycket längtar man inte efter ett hus? Otroligt mycket! Jag älskar inredning och hade verkligen trivts med att få göra i ordning något gammalt torp. Some day... Some day... Men nu väntar badet på mig!!! Gott!
Ska försöka ta foton imorgon, är inte så duktig på det där än...



Dagen so far...

2010-01-21

Sitter här på kontoret och redigerar lite ljudfiler, ska snart traska bort till studion och lära mig lite nya saker. Känner mig lite nere och jag hoppas att lyckas bli av med det innan det förstör min dag. Sov ganska dåligt inatt dessutom eftersom jag inte mådde helt 100 (- vill du veta varför kan du läsa längst ner). Men jag ska inte klaga! Försöker ju lägga ner min pesso-attityd.
Följde med Simon till jobbet i morse,  han ska ju bort nu över helgen och jag kommer att ha bilen för mig själv. Trist att han är borta men GOTT att ha BIL !!!!

Igår var jag på Allum igen och köpte ögonkräm, ska försöka bli av med mina mörka ringar runt ögonen. Köpte dessutom vitaminer, jag har vitaminbrist.. på alla nivåer hehe. Hittade dock inte det som jag åkte dit för, vilket var papper till Olle o Carros inbjudningskort. Ska i helgen sitta ner med örebrofolket och klippa o klistra :) KUL!

Ikväll ska jag vara hemma och göra ingenting helst, kanske se en film och äta lite soppa. Funderar även på om jag ska göra en hårbehandling...  Hur det är blir, så kommer jag skriva om mitt icke-händelserika liv senare.


Imorgon ska jag ut till Angered och mysa med JON, kommer definitvt ta bilder på honom och lägga här- det får ni stå ut med :)


Idag i min trötthet...


DETOXupdate
Gårdagens DETOX gick sådär får jag väl säga. Drack 6 dl saltvatten- pinade mig själv och lyckades får ner allt. Kändes okej i några minuten men sen kom det lilla bakslaget. Började darra, frysa som bara den och må illa djupt inne i kroppen. Var tvungen att lägga mig i sängen med två täcken och försöka sova. (Klockan var inte ens 21.00- när hände detta senast) Efter en liten stund när jag trodde att det gått över- blev jag överaskad med en flod. Jag spydde mer än jag någonsinn gjort innan. Det kändes som på film när man ser en hel flod spruta ur munnen. HEMSKT! Stackars Simon fick komma och torka mitt ansikte. Men iaf nu känns det bra igen. Kommer skippa saltvattnet framöver och bara ta lemonaden och soppa. Får köra min egna variant helt enkelt för det där andra fungerade inte så bra för mig. Hoppas på att DAG TVÅ blir bättre..


På återskrivande...


Snusk

2010-01-20

Den här detoxen är underbar i vissa aspekter och helt fruktansvärd i andra. Man känner sig duktig som inte äter en massa dåligt, men saltvattnet man ska dricka är bland det värsta man varit med om (i stunden, kanske inte senare när man återfår sitt perspektiv). 3 klunkar är allt jag kan dricka i taget och en hel liter ska ner! Känns som kallsupar i havet. Hemskt helt enkelt.

Ändå är det bara DAG ETT....


Veckans meny


Mobilblogga med...

2010-01-20

0-1414de80daa3556dd7df88820e54e762.png

Mobilblogga med bilder?
Testar mobilbloggen så här kommer ett foto från någon vecka sedan, när Jon var lite sur ..


Workyworky

2010-01-20

Sitter här o lyssnar på Rihanna på jobbet. Har tagit mig hela dagen att sammanfatta det jag lärde mig på ljuskursen igår- och fortfarande är jag inte färdig. Det är ganska kul ändå så jag ska inte klaga. Börjar däremot få ont i ryggen, får man klaga på det?

Har börjat med detoxen och det lämnar mig med ett sjukt godis och matbegär. MEN jag ska klara det här. Citron och sirap lemonad all day long. Ört-te har jag druckit nu, kamomill är väldigt gott faktist (i saknad av annat). Behöver köpa cayennepeppar och mer lönnsirap idag. Ska dessutom försöka smita in på någon kosmetikaffär och köpa ögonkräm med E-vitamin. Börjar bli väldigt mörk därunder nu och det vill vi inte!

Imorgon försvinner Simon iväg med jobbet till Hemsedal i Norge och jag lämnas ensam hemma... men får dra nytta av detta och köra en riktig spa-helg för mig själv! Har en väldig massa planer och inledde ju igår med att klippa av ca 1 decimeter av håret och färga det brunt. Blev inte jättestor skillnad i håret (för ett otränat öga) men jag är nöjd. Känns jättekonstigt att ha så "kort" hår dock.

FÖRRESTEN, har ni lagt märke till min nya layout hihi, har fixat lite i kodmallarna, lagt nytt head, bytt bakgrund, ändrat om färgerna etc.


Nu ska jag återgå från min "lunch", vi hörs ikväll...

 
Idag på jobbet...


Home sweet home...

2010-01-19

Haft en rolig och intressant dag på Gothenburg Film Studios. Helt nybyggda lokaler ute på lindholmen. Föreläsaren var från en engelsman som var väldigt entusiastisk. Man blev dock riktigt seg efter så många timmar av bara sittande. Det var i alla fall kul att se hur de som kan jobbar.




Maten de bjöd på var förvånande nog väldigt god!





Nu ska jag färga håret och klippa det lite! Yeey. Har kokat mig lite örtte och ska nu sätta igång med lite detox. Har mått så dåligt på senare med huvudvärk och näsblod i princip varje dag.



Words of wisdom: But in this world nothing can be said to be certain, except death and taxes


Golden Globe 2010

2010-01-18

Jag måste bara få visa vad jag tycker om klänningarna i år. Många DONT´s och många DO´s. Jag är ju själv en person som vill ha det enkelt. Krusiduller och krafs går bort direkt.


Vi börjar med Sandra Bullock. UNDERBAR och stilren klänning och ett väldigt bra val av färg.
 



Jayma Mays har en fin klänning som passar henne bra, men känns inte som en gala-outfit




Cher har en fruktansvärd klänning som inte ens är värd att betygsätta, Christina Aguilera däremot valde (för en gångs skull) en riktigt fin klänning och hoppade den gamla vanliga frisyren. 




Sigourney Weaver, man kan tycka att det är en fin färg- men formen var väldigt tråkig på henne.
Sigourney Weaver




Alltid underbara Jennifer Aniston! Hon väljer saker i min stil varje år. Enkelt och snyggt. Hon kunde dock gjort något roligare med sitt hår på en sån här stor tillställning. 




Mariah Carey lyckas aldrig pricka in rätt. Formen passar henne inte och urringningen är alldeles för stor.



Fergie. Vad ska man säga. Hon har tidigare valt alldeles fel för sin kropp. Underbar färg. Underbar form. Underbart material




Cameron Diaz i en väldigt röd klänning. Tyvärr har inte trenden med stora axlar fastnat för mig.



Hemskt Hemskt Hemskt
Chloe Sevigny



Courtney Cox Arquette, Wow.





BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE IN A MOTION PICTURE
-Mo’Nique, Precious

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES, COMEDY OR MUSICAL

-Toni Collette, United States of Tara

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINISERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
-John Lithgow, Dexter

BEST ANIMATED FEATURE FILM
-Up

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES, DRAMA
-Michael C. Hall, Dexter

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES, DRAMA
-Julianna Margulies, The Good Wife

BEST ORIGINAL SONG
-“The Weary Kind,” Music & Lyrics by Ryan Bingham and T Bone Burnett (Crazy Heart)

BEST ORIGINAL SCORE
-Michael Giacchino, Up

BEST MINISERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
-Grey Gardens

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MOTION PICTURE, COMEDY OR MUSICAL
-Meryl Streep, Julie & Julia


BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MINISERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
-Kevin Bacon, Taking Chance

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MINISERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
-Drew Barrymore, Grey Gardens

BEST SCREENPLAY
-Jason Reitman and Sheldon Turner, Up in the Air

BEST FOREIGN LANGUAGE FILM
-The White Ribbon (Germany)

BEST TELEVISION SERIES, DRAMA
-Mad Men

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES, COMEDY OR MUSICAL
-Alec Baldwin, 30 Rock

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINISERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
-Chloë Sevigny, Big Love

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE IN A MOTION PICTURE
-Christoph Waltz, Inglourious Basterds

Cecil B Demille Award: Martin Scorsese

BEST DIRECTOR
-James Cameron, Avatar

BEST TELEVISION SERIES, COMEDY OR MUSICAL
-Glee

BEST MOTION PICTURE, COMEDY OR MUSICAL
-The Hangover

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MOTION PICTURE, DRAMA
-Sandra Bullock, The Blind Side

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MOTION PICTURE, COMEDY OR MUSICAL
-Robert Downey Jr., Sherlock Holmes

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MOTION PICTURE, DRAMA
-
Jeff Bridges, Crazy Heart

BEST MOTION PICTURE, DRAMA  
-
Avatar


Jobbdagen slut..

2010-01-18

NU har jag slutat, men sitter kvar och segar. Semlor är så mättande, man blir helt trött när man ätit en.
Är på väldigt bra humör för en gångs skull. Ska bort till Allum för lite shopping, sen hem och ta det ungefär så lungt som det bara går... Kanske blir någon film också... Igår såg jag två stycken: Whatever Works med Larry David och In The Land Of The Women med Meg Ryan och Adam Brody. Ingen av dem är värda att tala om.
Idag kanske det blir Thick As Theives med Morgan Freeman och Antonio Banderas. (som för övrigt är gratis att hyra på Cdon demand den här månaden!)


.



Vem har betämt att det är barnsligt med tryck? Nej, jag efterlyser mer tryck!
Här exempelvis, mitt linne från H&M, Organic Cotton och mycket bekvämt!



Imorgon ska jag iväg till
Gothenburg Film Studios på en kurs.
Heldag- ska bli superkul!
Lite tråkigt att gå ensam kanske, men hoppas få se mycket skoj ändå.


Jag lämnar er med visdomsorden:
 Skjut inte upp sådant till i morgon som precis lika gärna kan skjutas upp till i övermorgon.


Glöm inte bort Haiti...

2010-01-18

Snart lugnar mediapådraget ner sig och sakta kommer hjälpströmmen till Haiti att svalna. Arbetet att identifiera och flytta alla döda kroppar kommer ta lång tid, men ännu längre kommer det ta att bygga upp hem, skolor, sjukhus och annat som behövs för att samhället ska fungera igen. Som det ser ut nu är det kaos bland befolkningen och sorg har blivit ilska. Möjligheterna att nå ut med mat och sjukvård är små.
 



Var med och stöd hjälparbetet till den mån du kan, här nedan finns olika organisationer som samlar pengar till detta, klicka på bilderna nedan för att nå deras sidor:














Måndagsmorgon

2010-01-18

Vem älskar måndagmornar? Inte jag i vart fall. Så otroligt segt och deprimerande att gå upp. Sitter på jobbet och sorterar papper och pärmar. Helt okej sysselsättning- tycker om när det är ordning och reda och man snabbt kan hitta det man söker. Det är helt otroligt vad man längtar efter sommaren. Sol och fågelkvitter är det bästa som finns för humöret.
Ikväll ska vi till Rakel och Jakob. Kan dock hända att det blir inställt om inte Jakob mår bättre. Jag har varit sjuk hela vintern känns det som- och tänker inte bli det igen!








Idag är det söndag....

2010-01-17


Idag åkte vi till kyrkan, som vanligt på söndagar. Även Jon följde med. Min söta lillebror. Efter det åkte vi till TinTin med Tobbe och Emelie :) Djupa samtal hann vi med innan det blev dags att åka hem.


Tobbe och Emelie


Kyckling på TinTin


Jon

Nu ska jag se någon riktig tjejfilm och njuta av att vara ensam hemma :)

Hoppas även du har en bra dag...

Quote of the day: Money can't buy happiness, but neither can poverty.


Weekend....

2010-01-17

LÖRDAG
Vaknade riktigt sent- och det var otroligt skönt att sova ut.




Simon övertalade mig att åka och titta på Volvo XC60- Jag är, som känt, inte någon Volvo-entusiast. Det är mest för att jag tycker de är vanliga och väldigt Svensson. Jag får faktits erkänna dock att jag blev lite impad av den. Rymligt baksäte, bra bagage, sköna säten.... fin form, fina lampor etc. Den gav helt enkelt ett sportigt intryck. För att vara en stadsjeep så var den klart godkänd.



Därefter åkte vi hem och jag lagade ribs, ris, tsatsiki och brunsås. MUMS. Jag älskar ribs!



På kvällen åkte vi ut till Pauline och Noah. Varma mackor, semlor, snax och gott sällskap :)


Jag och Simon hyrde en film efter att ha sett en halv trailer, vilket visade sig inte vara helt smart. Vi gick på känslan att ser man en hel trailer har man sett alla höjdpunkter i en film. Det blev i alla fall "The tournament". VILKET SKÄMT! Redan 1 minut in i filmen kände man besvikelsen skölja över en. Väldigt overklig film där de 30 bästa mördarna skulle se till att bara 1 stod kvar. De fick sändare inplanerat under huden så att de hela tiden kunde veta var de 29 andra höll hus. Sen började dödandet. Det var blod överallt och händer och fötter flög vilt. Helt enkelt en riktig B-film, borde förstått det av omslaget.



Source IMDB: 6.1/10   5,529 votes





Spel och mys...

2010-01-16

Släpade mig upp i säng och stressade in till stan i morse :)
Träffade familjen och åkte med Magda ut till Mölndal och hämtade lillebrorsan.
Han var så söt och somnade i bilen på väg ut till angered. Där lagade pappa sancocho och ris.
UNDERBART!



Efter maten slängde jag ner Jon i badet:




Sen deckade han innan han ens fått på sig en blöja,
och det gjorde även jag...




När han vaknade med det dag för dagliga sången med mamma...




Det var helt enkelt en liten Jon-update! ;)



Sedan spelade vi spel och magda kläckte ur sig sköningen
"Alice i underlivet" och gav oss ett långt och gott skratt




Nu är jag hemma, pigg igen efter att ha sovit lite tidigare.
Ska väl sova snart så jag kommer upp i tid imorgon



Vilken dag..

2010-01-14
Lång dag med mycket åkande hit och dit.

xx

Haiti

Det är en stor katastrof, det som hänt vårt grannland.
Haiti ligger på ön Hispañola i karibien och delar ytan med min pappas
hemland Dominikanska Republiken. Än på länge kommer det finnas
riktiga siffror på hur många som drabbats men det befaras att det är mellan 50 och 100 000.
Fruktansvärt.
Tack gode gud att inga bekanta drabbats och att tsunamin som de först varnades för inte
visade sig. Gör vad ni kan för att hjälpa till, finns många organisationer som nu skickar
sin hjälp till redan utsatta land.

xx


08.00 this morning

xx
Dagens tänk: When is enough, enough?

xx

Vilka ska med och se SNABBA CASH?
JOEL KINNAMAN


XoXo

Semlor

2010-01-13

Idag har jag svarat i telefon stup i ett- samtidigt som jag försökte föra in kontakter i bossens iphone. Man blir förvånad över hur otrevliga människor kan vara mot en främmande person- men å andra sidan kanske de har haft en riktigt dålig dag -Min har i alla fall varit en helt okej! Dessutom blev man bjuden på semlor hihi. (Åt en och en halv- onyttig som man är)

xx

Nu ska försöka få ordning på lite fakturor och sen bege mig hem. Man är ju helt slut- kvällen får bli ytterst lugn (och eventuellt lite matlagning).

xx

Såhär ser jag ut när jag försöker balansera telefonerna som nu är nere på 3 igen (var 5 hela förmiddagen)


Undrar vad morgondagen bjuder på... vad det är är så hoppas jag i alla fall att man kan hålla humöret uppe :)

xx

Att tänka på: När man ser orättvisor och otrevligheter omkring sig finns det mycket man vill förändra -Men börja alltid med dig själv!

XoXo


Även den här dagen är över....

2010-01-12
Dagarna går ju så oförskämt fort fram, eller låt mig rätta mig själv.
Kvällarna går så oförskämt fort fram.
Man hinner inget mer än att tänka på hur nästa stressade dag ser ut.
Ett ledigt ÅR åt Sverige!


xx

Kan i alla fall glädja mig över att jag har en kamera.
Får leva på det nu i några veckor :)
Såhär såg några av gårdagens testfoton ut i vår snygga vardag:





Test: I jämförelser på nätet står det att den här kameran ska
klara ta foton på 3 cm avstånd. Andra kameror klarar som närmast 10 cm i testerna.
Avgör själva vad ni tycker om kvaliteen:


Last picture of the day- jag i en liten svacka på jobbet. a.k.a matKOMA
xx

Morgondagen blir förhoppningsvis bättre än dagens dag!
Optimism- kom och bli min vän!


XoXo

Filmer jag definitivt kommer se

2010-01-12


FARSAN
Av Fares Fares Den här filmen verkar hysteriskt rolig.
Trailern går just nu på bio. Förväntningarna på Fares komedier är alltid höga.



Titel: Farsan
Genre: Komedi
Skådespelare: Jan Fares, Torkel Petersson, Anita Wall, Hamadi Khemiri
Biopremiär: 2010-02-12
Produktionsland: Sverige
Regi: Josef Fares
Produktionsår: 2010
Distributör: SF Film (SE-Cinema)


Handling: En av huvudrollerna i Josef Fares nya komedi spelas av Torkel Petersson, som även har skrivit filmens manus tillsammans med Josef.
Josef Fares säger inför inspelningen; "Jag ser fram emot att göra komedi igen. Det har ju gått några år sedan Jalla! Jalla! och Kopps."
"Det här känns väldigt roligt, jag har länge velat göra en film med
farsan (Jan Fares) och Torkel tillsammans."
Josef Fares tidigare komedier Jalla! Jalla! och Kopps blev stora bioframgångar i hela Skandinavien. I Sverige sågs Jalla! Jalla! och Kopps av vardera drygt 750.000 biobesökare.





SNABBA CASH

med Joel Kinnaman- Sveriges, enligt mig, skickligaste skådis i ett
drama som han verkligen passar i.
Många känner honom som Frank Wagner (G.S.- Johan Falk).



Titel: Snabba Cash
Genre: Action, Thriller
Skådespelare: Joel Kinnaman, Matias Padin Varela, Dragomir Mrsic, Lisa Henni
Biopremiär: 2010-01-15
Produktionsland: Sverige
Regi: Daniel Espinosa
Produktionsår: 2010
Distributör: Nordisk Film (SE-Cinema)

Handling: SNABBA CASH är en realistisk thriller regisserad av Daniél Espinosa, baserad på Jens Lapidus succéroman.

Johan ”JW” Westlund lever dubbelliv som stekare på de hetaste inneställena på Stureplan. När han förälskar sig i överklasstjejen Sophie lockas han in en värld av organiserad brottslighet. Jorge gör en osannolik rymning från fängelset och är på flykt från både polisen och den jugoslaviska maffian. Hans plan; göra en sista koksleverans och sedan lämna landet för gott. Mrado - brutal indrivare inom den jugoslaviska maffian är i konflikt med bossen Radovan. Han får i uppdrag att hitta Jorge, men tvingas samtidigt ta hand ta hand om sin 5-åringa dotter.

Äntligen en kamera...

2010-01-12

Gårdagen vad en ganska bra dag. Jobbade 11-17, med mat och semmelpaus ;) Sedan mös jag lite med Victor, han är ju bara för söt. Vid 18.30 åkte vi och köpte kameran. Den tar fina bilder men det känns lite plastig, speciellt knapparna. Måste ändå säga att jag är nöjd. Vilken befrielse att kunna ta foton när man vill :D

Efter vi varit och köpt kameran blev det kyckling på tintin, godis, Coca-Cola och en hyrfilm: "I Love You Man" från 2009. Filmen var rolig- till största del eftersom Jason Segel (How I Met Your Mother) har en så skön rollfigur. Den var söt och absolut sevärd.


IMDB: 7.4/10   35,414 votes

xx

Idag jobbr jag 8-17, sedan ska jag på en ledarsamling kyrkan. Idag ska det SOVAS tidigt. Imorgon är sista arbetsdagen på veckan...

XoXo


Yeeey It´s my birthday....

2010-01-11

Fyller år idag.. känns inget speciellt men är ändå skoj :) !


Canon ixus 95 is

2010-01-10
Satt och letade på nätet, bestämde mig för Canon Ixus 95 IS hihi. Den kostar inte så mycket (1490:-) men då har jag också pengar över till annat skoj.
Färgerna är ju dock inte så attraherande, på bild ser ju den rosa underbar ut- men i verkligenheten var den inte lika het. Det får helt enkelt bli den i silver. Då kanske man inte tröttnar lika snabbt heller.
I morgon köper jag den och då ska det minsann fotas!!

Go dag..

2010-01-10
Dagen började med att jag och Simon ledde lovsången i kyrkan. Därefter följde lite fika med folket.. Innan det var slut åkte vi iväg och handlade in lite mat. Sedan kom lite folk hem till oss på "födelsedagsmat". Dock en dag för tidigt- jag fyller år en 11fte. Det här blev menyn hehe:
  • Skaldjurs-soppa från fiskaren
  • Snittar med skaldjursröra, avocado, bladspenat och dill
  • Lax lagad i ugn / stekt torsk, Hemmalagad potatismos, Citronsås / Hollandaise-sås, Sallad av olika slag med plommontomater och avocado
  • Glass av olika sorter Choklad / Persika / Hallon med pistagenötter och bärsås på.
Det var väldigt mysigt :)
xx
Imorgon är min riktiga födelsedag och då ska jag äntligen få köpa en kamera!!!!!! Fick pengar idag så nu kan jag välja fritt... UNDERBART!

Mys...

2010-01-09
Varit ute i Angered, mysigt att vara med familjen lite, lillebrorsan är lite sjuk så han satt hos mig invirad i ett duntäcke. Hur gosigt kan det bli?
Precis när vi skulle åka hem kom lite dominikaner förbi och höjde ljudnivån :)
Ikväll blir det hemmakväll igen.. och det är skönt det!
xx
Vad är det som styr depressioner? Någon som vet? Varför kan man känna sig nere i långa perioder, för att sen förhoppningsvis vara helt utan det ett tag? Let me know if you know... så man kan välja hur man ska känna....
XoXo

Underbara lilla tomte

2010-01-09
Min fruktansvärt söta lillebror!




Nu ska jag åka med mamma och beställa en ny bil :) Ska bli skoj. Blir iofs en likadan. Mazda 5 sportpaket. Den har vi ju varit supernöjda med hittills.
Efter det bär det av till Angered för lite mys med familjen och lille Jon.
Sen vet man aldrig vad som kan tänkas... Pg och Karin... eller Pauline och Noah kanske?
xx
Imorgon blir det iallafall födelsedagsmiddag här hos mig :)
xx
Igårkväll blev en hemmakväll, Simon hängde med sina vänner och jag såg en tjejfilm hemma. Mysigt måste jag säga ändå...
XoXo



SnyggSyrran

2010-01-08
Nu har Magda varit här utstått mitt grejande o fixande! Hehe, hon ska iväg till bröllop och jag fick äran att göra i ordning hår och smink...
såhär ser hon ut nu:

Sherlock Holmes...

2010-01-08

Gårdagen slutade inte riktigt som jag trodde. Efter jobbet gjorde jag avocado-maki... MUMS... sedan åkte vi och såg Sherlock Holmes på bio.. Helt okej film! Väldigt bra att det fått in mycket humor i den- vissa stunder var den lite seg och utdragen. Men over all var den bra. På imdb har den för närvarande 7.7/10   20,435 votes

  
Jude Law och Robert Downey Jr är iaf duktiga i sina roller...

xx

Idag jobbar jag til 17.00 igen, sen kommer Magda som ska på bröllop ikväll. Vi ska försöka ordna både smink och hår innan hon måste iväg vid 19.00. Ska bli kul att få göra något lite mer seriöst med löshår etc. Hon har ju för övrigt köpt en riktig balklänning i rosa- Superfin

Efter det vetvad som händer.. men nått blir det....

XoXo


vardag...

2010-01-07

Hämtade min iphone igår- så skönt att ha tillbaka den. Den var ju dock helt tom så det tog några timmar att lägga in bilder, musik och applikationer. Kön på tre rörde sig fruktansvärt långsamt så jag smet in i affären mittemot och köpte en riskokare! ÄNTLIGEN hehe, nu går det göra bra ris, sushi och ånga grönsaker och fisk.. MUMSIGT..
xx
Idag var en otroligt seg dag, jag kände mig helt utslagen när jag vaknade och bad om att få komma 10 till jobbet istället för 8. Vet inte vad det är som gör en så nere och låg på energi. Har ju haft problem med anemi länge men nu är det något extra...
I eftermiddag ska jag nog ta o göra lite sushi.. och ta det lugnt hemma.
xx
Nästa måndag fyller jag år och jag hoppas, hoppas, hoppas att jag får lite pengar så jag kan köpa en kamera! hihi Men om inte så får det bli ett senare inköp....


MYS

2010-01-06
Älskar att gå upp i lugn och ro efter att ha sovit ut halva dagen, speciellt när man vet att man inte har något dödsviktigt att göra. Sitter och tankar in videos från mammas videokamera. ÄNTLIGEN fungerar det. Många personer har försökt sedan i somras utan att lyckas.
Idag ska jag försöka att bara ta det lugnt. Blir så mycket flyga och fara i veckorna annars. Behöver skicka ut lite saker jag sålt på tradera och åka till ALLUM för att hämta min IPHONE som äntligen kommit tillbaka från lagning. Eller rättare sagt- min nya IPHONE eftersom de bytte ut den till en helt ny. Yeeeey
xx
Igår var en otroligt skön dag. Jobbade till 12, sedan åkte jag och Simon och åt sushi (jag tar som alltid bara 20% räkor och 80% avocado). Sedan bar det av till Allum. Där hittade vi lite tröjor och en väska till mig hehe.
Simons jacka:
Simon fick dessutom tillbaka halva priset på sin jacka som han köpt på Carlings för 2500:- eftersom den gått upp lite i nederkanten på ärmarna- GENERÖST! Vi passade på att köpa lite snygga kläder där och sedan på MQ. Vem älskar inte rea?
Efter det slank vi förbi Agape där det var bönedagar. Jakob och Simon gaddade ihop sig om en McDonalds-tur och så blev det. Jag är inte den första som kan motstå lite pommes :) Sedan åkte vi hem till Peo och Bex för lite film och mys. En absolut mysig dag!
XoXo

Hur trött är man!

2010-01-05

Man verkar aldrig lära sig att det kanske vore klokt att gå och lägga sig i tid. Vareviga morgon sitter man o tycker synd om sig själv hehe!

xx

Igår jobbade jag till kl 6 ungefär sedan bar det av hem för redigering av bilder och film. Det gick ju desvärre hur dåligt som helst och jag gav upp efter nån timme... Men det var ändå skönt att bara vara hemma och slappa lite....

xx

Idag slutar jag kl 12 och imorgon är jag ledig!!!!!!! Ska passa på att ha lite kvalitetstid med min man- börjar bli längesedan nu. Simon och jag är ganska olika som personer. Han älskar att träffa folk hela tiden och jag vill ha lite lugn och ro emellanåt för att kunna vara trevlig mot andra hehe. Så jag är hemma om kvällarna och Simon flyger och far. Men det funkar för oss så varför inte! Sen finns det givetvis dagar när vi ser till att göra saker tillsammans... som idag exempelvis. Lunch i stan, sen lite shopping... och eventuellt bio eller hyrfilm...


24 December 2009

XoXo


Sjuk, sjuk, sjuk

2010-01-04

Inne på tredje rundan förkylning på samma månad. Skoj. Har i alla fall bara tagit det lugnt i helgen. Redigerat lite foton och film- Ska beställa fotoböcker snart :)

xx

I fredags hade vi folk hemma hos oss. Helmys hade vi! Det var Jacqueline, Amadeus, Mirey, Magda, Alaa, Daniela och Lucas... Har jag glömt någon? Vi åt iaf god tacos och spelade spel... SuperMario på mitt Wii och lite sällskapsspel. Längesen gänget hängde.. och nu har ju två nya personer tillkommit...

xx

I lördags åkte jag o Simon till Värnamo för att köpa en jacka. "Va dum hon är" tänker du- Men icke! Hehe vi ringde runt hela Sverige och de var den enda MQ butiken som hade kvar jackan. Och tydligen så finns den bara på MQ. Det är en Peak Performance utan dun. Den är varm och fin och marinblå.
3500:- Kostade den innan men nu fick jag den på rean!
Tyvärr så hade spolarvätskan frusit och vi såg ingenting genom framrutan när vi åkte, men det gick bra ändå.
Såhär ser den ut.. fast i marinblå:


xxx

Igår plockade jag ner alla julsaker och ersatte dem med ljusgröna saker. Man tröttnar ju snabbt på mörkret alltså.
VÅREN -KOM, KOM!

XoXo


God fortsättning...

2010-01-01

I skuggan av mordet på en ung Nancy i Hjällbo delas göteborg i sorg och glädje. I baktanken under nyårsnatten finns hela tiden flickans familj med i människors tankar. Vare sig man kände henne eller inte så har det satt ett djupt sår i allas hjärtan. Igår kväll samlades flickans familj vid 12-slaget vid mordplatsen och tände ljus med tårar rinnande ner för kinderna, medan andra familjen hade sina nära och kära nära och tände raketer och skrattade... Det är sjukt att den skyldige fortfarande går fri... Vet någon något- Snälla kom fram och tala om det...
RING TIPSTELEFONEN: 031-739 25 02



MITT NYÅR

Vi var tillsammans med 4 andra i en lägenhet i Kortedala och väntade in det nya året. God mat och efterrätt, lugna samtal och en film. Det var hur vi firade in det nya året. VÄLDIGT SKÖNT att inte ha sånt ståhej jämnt. Det blev en jättemysig kväll och vid halv 5 i morse kröp jag till kojs. Dessvärre är jag väldigt förkyld och har haft näsblod varje dag den här veckan...

xx

Ikväll kommer Mirey, Jackie, Amadeus Daniela och Lukas hit på tacos och sällskaps-spel. Ska bli mysigt...

XoXo


Tips!

2010-01-01
Otroligt bra för håret! En olja med värmeskydd som med tiden bara gör håret finare och finare. Lämnas i håret när det är fuktigt.
Beställ här! för bara 149:- normalpris 220:-
Beskrivning:

Värmeskydd 260°C.
Naturlig glanshöjare.
Minskar torktiden (med 55%).
Ger fantastisk lyster.
Tynger ej.
Ger sammetsmjukt och silkeslent hår.
UV-A, -B och -C skydd.
pH 5,5
100ml
Denna otroliga formula innehåller rikligt med ytterst reparerande och naturliga glans förhöjande ingredienser, som ger en fantastisk lyster utan att tynga eller göra håret fett.

L´anza Healing Strenght Neem Plant Silk Serum innehåller extraktet från det legendariska nimträdet har blandats med hyaluronsyra för att ge en sammetsmjuk känsla. Denna Silk Serum gör att håret känns silkeslent och glänser av ungdomlig lyster. Lanza Neem plant silk serum minskar torktiden på håret med 55%. Används även för att förebygga mjäll och torr hårbotten.

Användning:

Gnugga en liten mängd mellan handflatorna och fördela jämnt i rent handdukstorkat/fuktigt hår. Föna och styla. Även utmärkt på torrt hår och före användning av plattång.