Cheesecake!

2010-06-26
Älskar man inte cheesecake såhär på sommaren. Kallt och gott. Här är receptet på de som vi brukar baka och även hade som efterrätt på bröllop. (Fast då slutade tyvärr frysarna att fungera!)
Det underbara är att man kan göra dem till vilken smak man vill... Exempelvis lime, citron, aprikos, passionsfrukt, daim, hallon eller blåbär...
Ingredienser:
Digestivkex
125g Philadelphia (Ta gärna lite mer)
3 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Tillagning
Följer man ordningen behöver man inte diska visparna emellan varje visp. Använd elvisp genom hela UTOM när äggvitorna ska ner i smeten.
1. Smula digestivekex i botten på formarna. Går bra med stora pajformar eller muffinsformar som ovan.

2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
3.Vispa äggvitorna till hårt skum och låt stå i sin skål. (Så hårt att man kan vända bunken upp och ned utan att något rör sig)

4. Vispa äggulorna med sockret till det blir en ljusgul smet. Mosa philadelohiaosten och blanda ner den jämte vaniljsockret. 

5. Vispa grädden i en tredje skål såpass som om du skulle ha den till någon annan dessert.

6. Rör försiktigt ner grädden i den ljusgula smeten på steg 1 med elvispen.
7. Blanda i den smak du vill ha.
8. Vänd nu ännu försiktigare ner den vispade äggvitan med en slickepott så att inte luften går ur smeten.

9. Fördela smeten i formarna. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 5 timmar innan servering.

10. Servera cheesecaken i tårtbitar som den är eller med färska jordgubbar eller andra bär.

0 Comments ♥


Design by: Designbloggar



Leave a Reply



Name *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment




Trackback