Fisksoppa á la Caro

2010-02-25


Vad vi behöver:
Fisk, av valfri sort men föreslår lax eller torsk.
Grädde
Fiskbuljong
Vatten
Lök
Potatis
Morötter
Broccoli
Palsternacka
Salt
Cayenneppppar

Man har i efter smak utav allting! Det är olika hur man känner men jag tycker man ska vräka på med "fasta" saker i soppor, vem blir mätt på bara vätskan?

va
Börja med att koka upp vatten och lägga i buljong.


Medans du väntar skalar du alla rotsaker...

...och hackar dem. i lagom stora bitar. (Tänk på koktiden)


När vattnet kokar är det bara att dumpa ner allt i grytan.


Smaka av, krydda med salt och cayennepeppar, tillsätt eventuellt någon fler buljongbit.


När det som finns i grytan iprincip är klart (brukar gå efter potatisen, moroten får gärna ha lite motstånd) är det dags för fisken att få känna på det varma vattnet (Tänk på att fisken har väldigt kort koktid och nästan är klar på en gång)

Häll i grädden!


Rör om lite försiktigt och provsmaka.


Då kära vän var middagen klar. Fisksoppa my way med knäckebröd på sidan. Värmer i vinterkylan!


1 Comments ♥

2010-02-26 @ 16:15:20

Detta gillar vi!!!!!


Design by: Designbloggar



Leave a Reply



Name *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment




Trackback