BASEN- Att välja rätt ton

2010-12-28
När man avklarat rengöringen är det dags att lägga en jämn bas i hela ansiktet. Givetvis kan man välja att bara lägga en bas runt ögonen om man ogillar att ha något på huden. Basen gör att resterande smink fäster och håller sig kvar. Desto bättre man lägger basen- desto längre håller sminket.
Viktigast är nu att välja en bra färg/ton. Många har hört att man kan testa på handen och se vilken som passar bäst. FEL! Andra har hört att man ska prova mot halsen FEL!
För att få fram en bra ton ska man jämföra mot dekoltaget. Det vill säga bröstkorgen. Se nedan:
Ofta har man en ljusare ton i ansiktet. Nu menar jag absolut inte att man ska gå runt med fjortisrand och 5 färger för mörkt i ansiktet men hur kul är det att kroppen är blek och kroppen är fin? Handen är bara fel eftersom man väldigt sällan har samma färg på händerna som någon annanstans. Det beror ju bland annat på att man tvättar händerna stup i kvarten.
Utgå helt enkelt ifrån dekoltaget när du ska välja en färg som passar dig. Alla behöver ha två färger hemma. En som passar på sommaren och en som passar på vintern. Dock får man vänta till sommaren innan man köper sin sommarfärg för ingen kan förutse vilken ton just du kommer ha när solen värmt upp din färg. Har man två olika tuber hemma kan man blanda dem hela året om och alltid ha rätt färg.
När man ser på sin hy kan man ofta se en underton av oliv / röda toner eller så är man neutral. Det är inte superlätt för alla att se men man kan säga att är man oliv så är man lite gul/grön... På sommaren kanske man blir gyllenbrun eller mer rödbrun. Det finns ofta hjälp i affären att få när man ska välja ut en ton. Men du ska vara nöjd med den själv också!
När man har rätt ton, så ska den blanda ut sig i din egen hy och inte göra dig grå.

Jag tycker det är bäst med flytande foundation och transparent puder men det är en smaksak. Det finns en hel drös med olika baser att välja mellan.

0 Comments ♥


Design by: Designbloggar



Leave a Reply



Name *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment




Trackback